De geur van dennennaalden in de lucht, een warm vuurtje dat knettert op de achtergrond en…. natuurlijk een indrukwekkende en overheerlijke cocktail in je hand. Want als we iets geleerd hebben van de Amerikanen, dan is het wel dat bigger altijd better is! Dus wat dacht je van een Cherry Coke Cocktail met een heerlijk Amerikaans tintje? Perfect voor de feestdagen die er aankomen en natuurlijk niet vergeten, oud en nieuw!
Cherry Coke Cocktail
Deze geweldige cocktail is een knipoog naar die typisch Amerikaanse soda shop vibes, maar dan een feestelijke upgrade die helemaal past bij het thema van mijn nieuwe magazine Big American Christmas. Denk: diepvrieskersen, sinaasappelzeste, een vleugje bourbon en een lekkere dosis cola voor dat ultieme bruisende effect. En het beste? Hij is makkelijk te maken en geeft je direct dat ‘wow-effect’ waar we zo gek op zijn
Met liefs uit Amerika
Laten we het eens hebben over bourbon, die geweldige, warme drank die je meteen een feestelijk gevoel geeft. Dit goudkleurige goedje komt uit de Verenigde Staten, en laten we eerlijk zijn: wat is er nu beter dan een beetje Amerikaanse flair in je glas? Bourbon is niet zomaar whiskey; het heeft zijn eigen unieke karakter en verhaal dat het absoluut de moeite waard maakt om te ontdekken.
Bourbon is een type Amerikaanse whiskey dat voornamelijk gemaakt wordt van maïs (minimaal 51%). Het is als een warme knuffel in een glas! Om het officiële label ‘bourbon’ te dragen, moet het voldoen aan een paar strikte regels: het moet in nieuwe, verkoolde eiken vaten worden gerijpt, en de alcoholsterkte bij het bottelen moet minimaal 40% zijn. Dit zorgt voor die rijke, complexe smaken waar bourbon zo bekend om staat.
Een geschiedenislesje
De oorsprong van bourbon gaat terug naar de 18e eeuw, en het is ontstaan in de regio rond Bourbon County in Kentucky. Wat begon als een lokale drank, groeide al snel uit tot een geliefde keuze in heel Amerika. En wist je dat het zelfs een officiële status heeft gekregen? In 1964 werd bourbon erkend als een “nationale drank van de Verenigde Staten”. Hoe cool is dat?
Big American Christmas
Ik serveer je dit pareltje niet zomaar. Nee, ik maak er met het Miljuschka Magazine een Big American Christmas van! Want waar doen ze kerst nu beter dan in de USA? Precies. Nergens. Dus kom met me mee op een reis van kerst klassiekers, maar ook ultiem comfortfood, cookies en cheesecakes en heel veel meer. Wat ik je precies serveer in het Miljuschka Magazine? Dat zie je hier!
Nu is het dan echt tijd… Let’s shake this cocktail!

Feestelijke Cherry Coke Cocktail
Ingrediënten
- 300 gr diepvrieskersen zonder pit
- 100 gr suiker
- 2 stuks sinaasappels biologisch want je gebruikt de schil
- 200 ml cola
- 100 ml bourbon
- 8 stuks bigarreaux kersen
- 6-8 blokjes ijs
Bereidingswijze:
- Boen de sinaasappels goed schoon en snijd de schil er af. Doe de diepvrieskersen, suiker en sinaasappelschillen en 100 ml water in een steelpan en laat op laag vuur zachtjes koken tot de kersen zacht zijn en de suiker volledig is opgelost, ca 15 minuten.
- Zeef de siroop, vang op in een bakje of een pot en laat afkoelen, zet daarna in de koelkast om verder af te laten koelen.
- Schenk 75 milliliter van de afgekoelde kersensiroop, cola, en bourbon in de kan van de blender en voeg 6-8 ijsklontjes toe. Mix tot een glad mengsel.
- Verdeel over de glazen. Voeg wat extra ijsklontjes toe en versier met de bigarreaux kersen.
- Tips: Geen tijd om een siroop te maken? Gebruik dan kersensap of schep siroop uit een pot amarenakersen.Je kunt ook crushed ijs gebruiken, dat is iets minder heftig voor je blender. Waarschijnlijk houd je kersensiroop over, je kunt het in de koelkast prima een paar weken bewaren mits je het in een schone pot bewaard. Het is ook lekker over ijs of yoghurt.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.