Feestdagen recepten

Dit recept valt onder

Halloween gevulde paprika

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 minuten
  • Bereiden 20 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

4 paprika's, in verschillende kleuren

1 ui, gesnipperd

1 wortel, in blokjes

150 gr linzen (gaar uit blik of pot)

150 gr mais (uit blik of pot)

3 el tomatenpuree

100 gr geraspte kaas

1 tl chilipoeder

1 tl komijnpoeder

olijfolie

peper en zout

Sharing is caring!

Halloween paprika

Halloween wordt toch al snel geassocieerd met zoete lekkernijen. En hoewel dat natuurlijk ook super leuk is, wil je misschien ook eens wat gezonders maken. Dus hier mijn gevulde halloween paprika’s. Ook weer een heel leuk klusje om te doen met de kids.

Het is even gepriegel met een mesje om het gezichtje in de paprika te maken, maar het hoeft zeker niet perfect. Zorg dat de gaten niet al te groot worden, want je wilt natuurlijk niet dat de vulling er net zo hard weer uitloopt.

Check ook mijn Halloween knakworst mummies!

Halloween gevulde paprika

Halloween gevulde paprika

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten

Ingrediënten

  • 4 paprika's, in verschillende kleuren
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 wortel, in blokjes
  • 150 gr linzen (gaar uit blik of pot)
  • 150 gr mais (uit blik of pot)
  • 3 el tomatenpuree
  • 100 gr geraspte kaas
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C
  2. Verhit een eetlepel olie in een pan en fruit de ui op laag vuur aan. Voeg de wortel, komijnpoeder en chilipoeder toe en bak een paar minuten mee. Roer vervolgens de tomatenpuree erdoor plus een klein scheutje water en laat op laag vuur zachtjes garen.
  3. Voeg als de wortel gaar is, de linzen en de mais toe en haal van het vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd het bovenkantje van de paprika's af en verwijder de pitjes en zaadlijsten. Snijd met een klein mesje een mond, ogen en neus uit.
  5. Vul de paprika's met het groentenmengsel en bestrooi met kaas. Zet de paprika's op een bakplaat met bakpapier en bak ongeveer 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Nog meer lekkers