Eenpansgerecht: gele rijst met kip

Gele rijst met kip

Rijst

Rijst leent zich daar natuurlijk heel goed voor. En deze gele rijst met kip is makkelijk en heerlijk om te maken. Maak ook meteen een extra portie gele rijst met kip voor in de vriezer. Altijd handig!

Het enige momentje waar je even op moet letten is bij het bakken van de kip. Je haalt de kip na het aanbakken eruit, daarna leg je de kip op de rijst en de doperwten. Je ‘nestelt’ de hele stukken kipdij dus als het ware tussen de rijst. Kipdij vind ik zelf het lekkerst in dit recept, die is wat vetter en kan wat meer hebben dan kipfilet.

 

Neem voor de gele rijst geen snelkookrijst, maar gewone rijst zoals bijvoorbeeld basmati, zilvervlies of pandanrijst.

Gele rijst met kip
Totale tijd45 minuten

Eenpansgerecht: Gele rijst met kip

Een lekker makkelijk eenpansgerecht!
4.46 van 183 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)
  • 1 el olie
  • 500 gr kipdijfilet eventueel met vel
  • Peper en zout
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl komijn
  • 1/4 tl kaneel
  • 230 gr basmatirijst
  • 1 gele paprika in reepjes
  • 150 gr doperwten bevroren
  • 800 ml kippenbouillon
  • Koriander om te serveren optioneel

Bereidingswijze: 

  • Bestrooi de kipdijfilet met peper en zout.
  • Verwarm een flinke pan op medium vuur. Voeg de olie toe. Doe de kipdij in de pan en bak deze goed aan tot ze bruin zijn. Ongeveer 5 minuten. Draai om en bak de andere kant ook nog eens vijf minuten. Haal de kip uit de pan en leg apart
  • Voeg indien nodig wat extra olie in de pan toe. Voeg nu de paprika, knoflook, kurkuma, komijn en kaneel toe. Bak dit voor ongeveer een minuut tot de knoflook zacht is en het geheel begint te geuren.
  • Giet de kippenbouillon in de pan en roer met een houten lepel alle losse stukjes op de bodem los. Voeg de doperwten en de rijst toe en roer het even door om alles goed te mengen. Leg de kipdij tussen de rijst en de doperwten.
  • Doe de deksel nu op de pan en zet het vuur wat hoger om het geheel aan de kook te brengen. Zodra het kookt, zet je het vuur weer laag en laat je het rustig 10 tot 15 minuten koken, totdat de rijst gaar is.
  • Na het koken zet je het vuur uit en laat je het nog eens een extra 5 minuten staan. Haal nu de deksel van de pan en gebruik een vork om de rijst lost te maken.
  • Serveer met verse koriander als je dat wilt.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 482kcalKoolhydraten: 58gProteine: 34gVet: 11gVerzadigde vetten: 2gTrans Fat: 1gCholesterol: 123mgNatrium: 340mgKalium: 653mgVezels: 3gSuiker: 5gVitamine A: 325IUVitamine C: 16mgCalcium: 49mgIJzer: 3mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

4.46 from 183 votes (182 ratings without comment)