Eenpansgerechten
Eenpansgerechten zijn mijn absolute favoriet. Alles in één pan, geen afwas en boordevol smaak. Al mijn eenpansgerechten zijn perfect voor het hele gezin. Of je nu thuis een eenpansgerecht maakt of op de camping en of je dan kiest voor eenpansgerechten in een slowcooker of koekenpan. Geloof me, niets is te gek. Dit keer gaan we aan de slag met mijn eenpans tandoori. Het belooft een kruidig geheel te worden.
Eenpans tandoori
Vandaag deel ik een van mijn favoriete recepten. Het duurt misschien eventjes om het gerecht klaar te maken, maar geloof mij maar op mijn woord: het is het honderd procent zeker waard. Dit gerecht is enorm kruidig. Ik gebruik knoflook, komijnpoeder, garam masala, gember en ui. Het zijn geweldige smaakmakers. Het maken van het gerecht is niet moeilijk: knoflook persen, groenten snijden, kip snijden en marineren en alles een voor een in de pan mikken. Als ik het kan, dan kan jij het ook! Zet jij dit lekkere gerecht vanavond op tafel?
Serveren
Ik vind het heerlijk om de tandoori te serveren met zowel rijst als zelfgemaakt naan brood. Naanbrood maak je namelijk van slechts twee ingrediënten: Griekse yoghurt & zelfrijzend bakmeel. Je kunt er natuurlijk nog wat zout aan toevoegen voor de smaak, maar simpeler dan dit kan het bijna niet. Wil je de tandoori nog lekkerder maken? Serveer er dan ook wat extra Griekse yoghurt bij. Ik roer er altijd nog wat zout en garam masala doorheen. Dan krijg je een kruidig maar romig extraatje. Heerlijk!

Eenpans tandoori
Ingrediënten
- 160 gr Griekse yoghurt
- 4 el zonnebloemolie
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl garam masala
- 4 tenen knoflook
- 400 gr kippendijfilets
- 1,5 cm gember
- 2 rode uien
- 3 paprika's (geel en rood)
- 30 gr amandelschaafsel
- 200 ml kokosmelk
- 140 gr tomatenpuree
- 225 gr basmatirijst
- 350-400 ml kippenbouillon
- 200 gr spinazie
- peper
- zout
Bereidingswijze:
- Meng in een kom 150 gr yoghurt, 1 el olie, komijnpoeder, garam masala en peper en 0,25 theelepel zout . Pers 2 teentjes knoflook uit, boven de kom, en roer alles goed door.
- Leg de kippendijfilets in de marinade. Dek af en laat 30 minuten in de koelkast marineren.
- Verwijder de schil van de rode ui en snijd het in parten. Hak de gember en de overige teentjes knoflook fijn. Snijd de paprika’s in stukjes of reepjes.
- Rooster het amandelschaafsel in de diepe koekenpan of hapjespan (waar straks ook de rijst in past) tot dat het lichtbruin gekleurd is en schud het op een bord.
- Verhit een flinke scheut olie in de pan. Bak de kip ca 6-8 minuten. Draai regelmatig om, zodat de kip niet te veel aanbakt. Haal uit de pan.
- Verhit nog wat olie in de pan en bak de rode ui, knoflook, gember en paprika 4-5 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree tot en bak 2 minuten mee. Schep de rijst en kokosmelk er door. Leg de kip terug in de pan, schenk de bouillon er bij (zorg dat de kip net niet onder staat) en laat ca.10 minuten stoven tot dat de rijst gaar is, met de deksel op de pan. Schep het geheel halverwege om, zodat de rijst niet aan de bodem gaat plakken.
- Schep de spinazie in delen door de saus tot dat de blaadjes geslonken zijn. Bestrooi het gerecht met het geroosterde amandelschaafsel net voor dat je het opdient.
- Tip: serveer de tandoori met extra yoghurt en bestrooi de yoghurt met een beetje zout en wat garam masala. Mijn zelfgemaakte naanbrood is er ook erg lekker bij.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.