Maar wacht, er is meer! Deze soep is niet alleen lekker, maar ook voedzaam en hartverwarmend. Perfect voor die druilerige dagen waarop je jezelf een warme deken van comfortfood gunt. Of wanneer je gasten wil imponeren met minimale inspanning. Hoe dan ook: dit recept is een absolute winnaar.
Waarom deze soep zo geweldig is!
- Alles in één pan: Zoals de naam al zegt: alles gaat in één pan. Geen gedoe met extra potten of pannen, en dat is toch een zegen op een drukke dag?
- Vol met groenten: Deze soep bevat een heerlijke mix van kleurrijke groenten: prei, wortel, bleekselderij, aardappel en mais. Het is een vitaminebom in een kom!
- Romig en cheesy: De combinatie van slagroom en pittige cheddarkaas geeft de soep een fluweelzachte textuur en een volle smaak. Een genot voor elke kaasliefhebber.
- Eindeloos te variëren: Voeg bijvoorbeeld broccoli of courgette toe als je die nog in huis hebt, of vervang de cheddar door Parmezaanse kaas voor een twist.
Dus, wat ga jij doen deze week? Juist, eenpans romige groentesoep maken. Zet je favoriete muziek aan, snijd die groenten lekker weg, en geniet van het proces, je zult genieten van het eindresultaat!
Nog een paar tips voor de perfecte soep!
- Snijden maar! Neem de tijd om de groenten mooi klein te snijden. Dit zorgt ervoor dat ze gelijkmatig garen en je soep een prachtige, rustieke uitstraling krijgt.
- Kaas toevoegen: Voeg de geraspte kaas beetje bij beetje toe aan de soep terwijl je blijft roeren. Zo smelt de kaas mooi en voorkom je klontjes.
- Mealprep magic: Deze soep is een mealprep-koningin. Je kunt haar makkelijk een dag van tevoren maken, en ze smaakt de volgende dag misschien zelfs nóg lekkerder omdat de smaken de tijd hebben gekregen om in te trekken.
Nou hup! Haal die boodschappen in huis en ga aan de slag. Succes, dit kan jij!

Eenpans romige groentesoep
Benodigdheden
- Slagerstouw
Ingrediënten
- 3 stuks uien
- 3 stengels bleekselderij
- 300 gr winterpeen
- 3 el olijfolie
- 2 stuks preien
- 4 teentjes knoflook
- 15 gr platte peterselie
- 400 gr vastkokende aardappelen
- 3 el tarwebloem
- 2 blokjes tuinkruidenbouillon
- 300 gr maiskorrels (blik)
- 10 gr tijm
- 10 gr rozemarijn
- 200 gr pittige cheddarkaas
- 250 ml slagroom
Bereidingswijze:
- Snipper de uien. Was de bleekselderij, snijd in de lengte doormidden en snijd in kleine stukjes. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in kleine blokjes.
- Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de ui, bleekselderij en wortel 5 minuten.
- Snijd ondertussen de prei in de lengte doormidden, was goed onder koud stromend water en snijd in kleine stukjes. Snijd de knoflook fijn. Snijd de steeltjes van de peterselie fijn. Voeg de prei, knoflook en peterseliesteeltjes toe aan de pan en bak 5 minuten.
- Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken van ca. 2 cm. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Voeg de aardappel en mais toe en verkruimel de bouillonblokjes boven de pan. Roer de bloem door de groenten.
- Schenk, terwijl je blijft roeren, scheutje voor scheutje 2 liter water bij de groenten. Bind de tijm en rozemarijn in een bundeltje met slagerstouw en leg in de soep. Breng aan de kook en laat 20 minuten op laag vuur koken.
- Rasp ondertussen de kaas.
- Vis de takjes tijm en rozemarijn uit de soep en voeg de slagroom toe. Voeg beetje bij beetje de kaas toe, roer steeds tussendoor. Breng op smaak met zout en peper en haal de pan van het vuur.
- Snijd het blad van de peterselie fijn. Verdeel de soep over de borden en bestrooi met de peterselie.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.