Een cobbler is overgewaaid uit Amerika en is niet meer dan een vruchtentaart die gemaakt is in een ovenschaal. Traditioneel maak je het met het deeg bovenop het fruit, maar ik koos er hiervoor om het andersom te doen. Het deeg in de vorm dus en daarop het fruit!
De naam
De naam van de cobbler komt van oorsprong van het feit dat de korst er uit zou zien als de keitjes van een straat; een ‘cobbled street’ dus.
Deze perzik bramen cobbler is echt super eenvoudig om te maken en is een gegarandeerd succes. Je maakt het snelle beslag, giet dat onderin de ovenschaal en je drukt er een aantal verse perziken in. Bestrooi met nog wat bramen en dan is het wachten tot je het uit de oven mag halen!
Vanavond laat ik je in Miljuschka Kookt zien hoe je het maakt!

Perzik bramen cobbler
Ingrediënten
- 60 gr boter, zacht
- 100 gr kristalsuiker
- 120 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- ¼ tl zout
- 120 ml melk
- 2 hele verse perziken schoongemaakt en door de helft
- 150 gr verse bramen
- kaneelsuiker (1 el suiker gemengd met 1 tl kaneel)
Instructies
Verwarm de oven voor op 180˚C
Mix de boter en de suiker samen tot luchtig.
Voeg de droge ingrediënten toe en de melk en klop door.
Doe het beslag in een ingevette ovenschaal van 20 x 20 cm. Hierop plaats je de perziken en de bramen. Bestrooi met de kaneelsuiker en zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 40-45 minuten of tot het goudbruin is.