Crunchy wrap met kipgehakt

Kipgehakt

Een crunchy wrap, daar hoort natuurlijk een heerlijke vulling bij. De basis bestaat deze keer dus uit kipgehakt. Wat ik zo fijn vindt aan kipgehakt is de neutrale smaak, waardoor het heel goed samengaat met verschillende kruiden en specerijen. In dit geval geef ik er een soort Mexicaanse touch aan. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een rood uitje, knoflook, peterselie, paprika en peper. Ik maak het helemaal af met een goede hoeveelheid feta. I love it!

Probeer ook eens deze gevulde pita’s met kipgehakt. Net zo lekker!

Crunchy feestje

Nadat je het kipgehaktmengsel met heerlijke kruiden hebt gemaakt is het tijd voor een crunchy feestje. Daar heb je twee soorten wraps voor nodig: één kleine mais tortilla en één grote volkoren tortilla. De kleine mais tortilla frituur je even in een laagje vet, hierdoor wordt ‘ie mega crunchy, en geloof me: dat wil je. Wat je hiermee doet, kom ik zo even op terug.

Crunchy wrap met kipgehakt 2

Een smakelijk cadeautje

De grote volkorentortilla dient als basis voor de vulling. Schep een flinke lepel van het kipgehaktmengsel in de tortilla. En, om even terug te komen op de crunchy maistortilla, deze plaats je bovenop de vulling. De tortilla, met vulling en een crunchy dakje, vouw je vervolgens dicht als een soort cadeautje. Maak de wrap extra crunchy en schroei ‘m gevuld en al in even dicht in een pan met wat olijfolie. Snijd de crunchy wrap met kipgehakt doormidden en serveer warm. Zo lekker!

 

Het recept voor deze crunchy wrap met kipgehakt vind je hieronder.

Crunchy wrap met kipgehakt 2
Totale tijd20 minuten

Crunchy wrap met kipgehakt

4.41 van 27 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 wraps
  • 300 gr kipgehakt
  • 100 gr feta
  • 50 gr peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 1 rode paprika
  • 1 el zonnebloemolie
  • 4 kleine maistortillas
  • 4 grote tortilla's groot
  • 2 stengels bosui
  • 2 el zonnebloemolie + extra voor het frituren van de mais tortilla.

Bereidingswijze: 

  • Zet een pan op het vuur en verhit 1 eetlepel zonnebloemolie. Voeg daar het kipgehakt, de ui, knoflook en paprika aan toe. Laat dit even bakken tot het gehakt gaar is.
  • Voeg vervolgens de bosui, peterselie, chili en feta aan toe. Haal de pan van het vuur en zet even opzij.
  • Zet een andere pan op het vuur en vul deze met een laagje olie. Frituur de kleine mais tortilla tot deze mooi goudbruin en crunchy is.
  • Tijd om de crunchy wrap met kipgehakt te vullen. Leg een grote tarwe tortilla op je snijplank en vul het met het kipgehaktmengsel. Plaats de crunchy mais tortilla er bovenop en vouw het dicht als soort cadeautje.
  • Verhit weer een pan met 1 eetlepel zonnebloemolie en schroei het cadeautje nog even dicht voor 2 minuten aan beide kanten of tot de wrap aan beide kanten goudbruin is.
  • Snijd doormidden en serveer.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

4.41 from 27 votes (26 ratings without comment)