

Crunchy komkommersalade
Ingrediƫnten
- 1 eetrijpe mango
- 2 eetrijpe avocado’s
- 2 stengels bleekselderij
- 1 komkommer
- 2 rode paprikaās in blokjes
- 300 g mais uit blik afgespoeld en uitgelekt
- 1 rode ui gesnipperd
Voor de dressing
- 50 ml avocado-olie
- of olijfolie
- 35 g rauwe cashewnoten
- 15 g koriander ook de steeltjes
- sap van 2 limoenen plus extra (optioneel)
Bereidingswijze:
- Maal alle ingrediƫnten voor de dressing met een scheutje water in de blender tot een glad en romig geheel. Proef en breng eventueel verderop smaak met zout, peper of limoensap
- Schil de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit en snijd het in blokjes. Halveer de avocado en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd het in blokjes. Maak de bleekselderij schoon, verwijder de stugge draden en snijd hem in dunne boogjes. Snijd de komkommer inde lengte, verwijder de zaadlijst met een lepel en snijd de komkommer in halve maantjes
- Doe alle ingrediƫnten voor de salade in een grote kom. Giet de dressing erover en hussel goed. Serveer meteen zodat dat salade knapperig blijft.
- TIP Lekker met tortillachips of warme kleine maistortillaās.
- Recepten
- Bijgerechten
- Dieetsoorten
- Makkelijke recepten
- Salade recepten
- Snacks
- Snelle recepten
- Vegetarische recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
