Ceviche met mango en leche de tigre

Ceviche

Bij een ceviche marineer je rauwe vis of zeevruchten in zuur van bijvoorbeeld limoenen en citroenen. En raad eens? Het zuur van het sap “kookt” de vis! Cool, toch? Dit mix je met wat ui, tomaat, koriander en pittige pepers om het gerecht af te maken. Lekker! Het wordt ijskoud geserveerd, dus het is perfect voor warme dagen. Als je de kans krijgt, moet je het zeker proberen! Maar zorg ervoor dat het vers en goed bereid is, anders kan het een beetje risky zijn. Eet smakelijk! 

Groetjes uit Peru

Dit gerecht komt uit Peru. De Peruaanse keuken is één van de meest gevarieerde en smaakvolle keukens ter wereld. Vaak wordt er naar de Mexicaanse keuken gekeken, maar door de unieke combinatie van inheemse Peruaanse ingrediënten en technieken en invloeden uit verschillende culturen, zoals de Inca’s, Spanjaarden, Afrikanen, Aziaten en Italianen heeft de Peruaanse keuken een hoop te bieden. 

Leche de Tigre

Deze ceviche maak ik met leche de tigre. “Wat?” Denk je nu misschien. Dit is een klassieke ceviche marinade en een mix van limoensap, ui en chili. Een echte klassieker en het heeft dus niets met tijgers te maken. 

Ceviche met mango 1 miljuschka
Totale tijd25 minuten

Ceviche met mango en leche de tigre

3.66 van 32 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 3 limoenen
  • 1 el vissaus
  • 1 tl honing
  • 3 takjes munt
  • 15 gr verse koriander en extra om te garneren
  • 2 chilipepers
  • 1 kleine rode ui
  • 450 gr zeebaarsfilet zo vers mogelijk
  • 1 mango
  • 1 komkommer
  • 3 bosui
  • Peper en zout

Bereidingswijze: 

  • Maak de leche de tigre. Pers de limoenen uit en doe het sap samen met de vissaus en honing in een hoge maatbeker. Hak de 2 takjes munt- en de korianderblaadjes fijn. Halveer 1 chilipeper, haal de zaadjes eruit en hak fijn, haal de schil van de rode ui en hak fijn. Voeg alles bij het limoensap en pureer met een staafmixer tot een glad mengsel. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  • Snijd de vis in plakjes. Leg ze in een diep borden schenk de tigre de leche er over. Laat 10-15 minuten staan, tot de vis invlokken uit elkaar begint te vallen en gaar is.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de komkommer in dobbelsteentjes.
  • Hak de bosui in dunne ringetjes. En snijd het tweede pepertje fijn. Verdeel de vis over de borden, schenk er wat leche de tigre bij als dressing. Leg de mango en komkommer er overheen verdelen en bestrooi met wat extra fijngehakte peper, en blaadjes koriander, munt en bosui.

Tip

  • Lekker met tortilla chips, tostada’s of knapperig geroosterd brood. Serveer er eventueel een frisse salade bij.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Ceviche met mango 1 miljuschka

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.