Tip: cassave vind je bij de Aziatische supermarkt. Neem die uit de diepvries, die is al geschild en voorgestoomd.
Dit recept is gemaakt door Vanja van der Leeden, schrijver van de boeken Indorock en Indostok.

Cassavefriet met sambalmayo met passievrucht
Ingrediënten
- 800 gr voorgestoomde cassavestukken Ontdooid*
- 6 knoflooktenen
- 2 tl korianderzaadjes
- 1,5 tl zout
- 7-8 el water
- 5 el mayonaise
- 1-2 el sambal trassi (oelek of een andere sambal kan ook)
- 2 passievruchten
- chilipoeder optioneel
- zonnebloemolie om te frituren
Bereidingswijze:
- Wrijf 5 knoflooktenen samen met de korianderzaadjes en het zout in de vijzel tot een papje. Voeg het water toe en roer door elkaar. Indien je grote stukken cassave hebt, snijd ze dan in 6 cm lange dikke reepjes (de afmeting verschilt per verpakking). Meng de cassave door het knoflookmengsel en zorg dat alles goed verdeeld is. Laat tenminste 40 minuten trekken.
- Meng de mayonaise met de sambal en de pulp van 1,5 passievrucht. Rasp met een scherpe rasp het resterende knoflookteentje en meng door de spicy mayonaise. Lepel er de resterende passievruchtenpulp over, bestrooi eventueel nog met een snuf chilipoeder.
- Verhit voldoende olie in een wok of frituurpan en bak de cassave in porties in enkele minuten goudbruin. Serveer de cassavefriet met de mayo en eet direct!

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.