Cake recepten

Feestelijke paascupcakes met maanzaad en citroen

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 minuten
  • Bereiden 25 minuten
  • Thema Zoete trek
  • Aantal personen 12 cupcakes

Ingredienten

175 gr zelfrijzend bakmeel

50 gr amandelmeel

3 el maanzaad

175 gr suiker

rasp van 2 citroenen

3 eieren

100 gr Griekse yoghurt (naturel)

175 gr boter gesmolten en een beetje afgekoelt

Botercreme

120 gr boter op kamertemperatuur

220 gr roomkaas

1 tl vanille extract

snufje zout

200 gr poedersuiker

Benodigheden

Keukenmachine of mixer

Sharing is caring!

Wat is er nou feestelijker dan een mooie cupcake presenteren? En pasen is daar natuurlijk bij uitstek geschikt voor. Dus maakte ik deze overheerlijke citroen maanzaad cupcakes die perfect zijn voor de paasbrunch.

Bereidingswijze paascupcakes

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Meng de bloem, suiker, amandelmeel, citroenrasp en het maanzaad samen in een kom.

In een andere kom doe je de eieren en de yoghurt bij elkaar en dit klop je even samen door. Doe vervolgens de droge ingredienten erbij en als laatste de gesmolten boter. Roer het geheel door tot een egaal beslag. Meng het niet te lang, dat is niet nodig. Verdeel het over de cupcake vormpjes.

Zet de cupcakes in de oven voor 20-25 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze vijf minuten in het bakblik afkoelen, haal ze er dan voorzichtig uit en laat verder afkoelen op een cakerek.

Maken van de botercreme

Er zijn vele recepten voor het maken van botercreme maar wat je niet wilt is dat je een hap boter in je mond stopt. Deze creme is lekker en luchtig en makkelijk om te maken.

Doe de boter en de roomkaas samen in de kom van de mixer en klop tot het een glad en klontjesvrij geheel is. Voeg de vanille en een snufje zout toe en klop door. Zet de mixer op de lage stand en klop langzaam de poedersuiker erdoor.

Doe het geheel over in een spuitzak met een spuitmondje (1M is de beste maat hiervoor) en spuit een mooie toef op de paascupcakes. Bewaar in de koelkast tot gebruik en besprinkel eventueel met wat chocola of gele suiker.

Feestelijke citroen maanzaadcupcakes

Feestelijke paascupcakes

Aantal personen: 12 cupcakes
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 175 gr zelfrijzend bakmeel
  • 50 gr amandelmeel
  • 3 el maanzaad
  • 175 gr suiker
  • rasp van 2 citroenen
  • 3 eieren
  • 100 gr Griekse yoghurt (naturel)
  • 175 gr boter gesmolten en een beetje afgekoelt

Botercreme

  • 120 gr boter op kamertemperatuur
  • 220 gr roomkaas
  • 1 tl vanille extract
  • snufje zout
  • 200 gr poedersuiker

Benodigheden

  • Keukenmachine of mixer

Instructies

    Verwarm de oven voor op 180˚C.

    Meng de bloem, suiker, amandelmeel, citroenrasp en het maanzaad samen in een kom.

    In een andere kom doe je de eieren en de yoghurt bij elkaar en dit klop je even samen door. Doe vervolgens de droge ingredienten erbij en als laatste de gesmolten boter. Roer het geheel door tot een egaal beslag. Meng het niet te lang, dat is niet nodig. Verdeel het over de cupcake vormpjes.

    Zet de cupcakes in de oven voor 20-25 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze vijf minuten in het bakblik afkoelen, haal ze er dan voorzichtig uit en laat verder afkoelen op een cakerek.

    Maken van de botercreme

    Er zijn vele recepten voor het maken van botercreme maar wat je niet wilt is dat je een hap boter in je mond stopt. Deze creme is lekker en luchtig en makkelijk om te maken.

    Doe de boter en de roomkaas samen in de kom van de mixer en klop tot het een glad en klontjesvrij geheel is. Voeg de vanille en een snufje zout toe en klop door. Zet de mixer op de lage stand en klop langzaam de poedersuiker erdoor.

    Doe het geheel over in een spuitzak met een spuitmondje (1M is de beste maat hiervoor) en spuit een mooie toef op de paascupcakes. Bewaar in de koelkast tot gebruik en besprinkel eventueel met wat chocola of gele suiker.

Nog meer lekkers