Brunch recepten

Dit recept valt onder

Zondagmiddag borrelplank

Samenvatting

  • Aantal personen 6 personen

Ingredienten

Humus met gepofte kikkererwten

1 blik kikkererwten

50 gram gezouten flora

1 theelepel komijnzaad

1 theelepel gerookt paprikapoeder

1 theelepel chillipoeder

250 gram humus

Zout en peper

Bruschetta met tomaat

1 stokbrood

50 gram gezouten flora

6 tomaten

1 sjalot

Zout en peper

Gepofte sjalotten

6 sjalotten

50 gram gezouten flora

2 eetlepels balsamicoazijn

Zout en peper

Aluminiumfolie

Kruidenboter

2 bollen knoflook

50 gram gezouten flora

200 gram flora

1 bosje bieslook

Zout en peper

Aluminiumfolie

Gegrilde pittige maiskolven

2 maiskolven gekookt

1 limoen

1 chilli peper

100 gram gezouten flora

Zout en peper

Kruidenstokbrood

1 stokbrood

1 batch zelf gemaakte kruidenboter

Aluminiumfolie

Crudite

1 rode paprika

1 gele paprika

1 komkommer

10 wortelen

Sharing is caring!

Zondagmiddag is wat mij betreft het perfecte moment voor een borrelplank met vrienden en familie. Je kan het lekker buiten maken op de BBQ of gewoon in de keuken.

Deze borrelplank is volledig plantaardig. Maar je kan hem natuurlijk een twist geven die jij fijn en lekker vindt.

Zondagmiddag borrelplank

Zondagmiddag borrelplank

Aantal personen: 6 personen

Ingrediënten

Humus met gepofte kikkererwten

  • 1 blik kikkererwten
  • 50 gram gezouten flora
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel chillipoeder
  • 250 gram humus
  • Zout en peper

Bruschetta met tomaat

  • 1 stokbrood
  • 50 gram gezouten flora
  • 6 tomaten
  • 1 sjalot
  • Zout en peper

Gepofte sjalotten

  • 6 sjalotten
  • 50 gram gezouten flora
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • Zout en peper
  • Aluminiumfolie

Kruidenboter

  • 2 bollen knoflook
  • 50 gram gezouten flora
  • 200 gram flora
  • 1 bosje bieslook
  • Zout en peper
  • Aluminiumfolie

Gegrilde pittige maiskolven

  • 2 maiskolven gekookt
  • 1 limoen
  • 1 chilli peper
  • 100 gram gezouten flora
  • Zout en peper

Kruidenstokbrood

  • 1 stokbrood
  • 1 batch zelf gemaakte kruidenboter
  • Aluminiumfolie

Crudite

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 komkommer
  • 10 wortelen

Instructies

    Gepofte sjalotten

    Verwarm de BBQ of oven op 200 graden.
    Pak een groot vel aluminiumfolie waarin de sjalotten passen en doe de flora erop.
    Vouw het vel dicht en laat 30 minuten in de BBQ of oven liggen.
    Snij de kontjes van de sjalotten af en knijp de inhoud van de sjalotten in een bakje.
    Giet hierover de gesmolten flora uit het aluminium en maak op smaak met balsamico, zout en peper.

    Kruidenboter

    Verwarm de BBQ of oven op 200 graden.
    Pak een groot vel aluminiumfolie waarin de knoflook past en doe de gezouten flora erop.
    Vouw het vel dicht en laat 30 minuten in de BBQ of oven liggen.
    Snij de kontjes van de knoflook af en knijp de inhoud van de knoflook in een bakje.
    Giet hierover de gesmolten flora uit het aluminium.
    Meng het met de 200 gram flora, bieslook en breng op smaak met zout en peper.

    Gegrilde pittige maiskolven

    Gril de maiskolven in een pan of op de BBQ.
    Snij de peper fijn.
    Rasp en pers de limoen.
    Meng de flora met de chilli, limoenrasp en sap.
    Haal de maiskolven van de BBQ of uit de pan.
    Doe hierop de chilli-limoen-flora.
    Maak af met zout en peper.

    Hummus met gepofte kikkererwten

    Verwarm de oven of BBQ voor op 250 graden.
    Doe de humus in een schaaltje waar je aan de bovenkant ruimte houd voor de kikkererwten.
    Maak het blik kikkererwten open en doe hierop eerst de specerijen en dan de gezouten flora.
    Laat 20-30 minuten poffen.
    Verdeel de kikkererwten over de humus en maak af met zout en peper.

    Bruschetta met tomaat

    Verwarm de oven of BBQ op 250 graden.
    Snij het stokbrood in dunne plakken en besmeer met flora.
    Leg ze op de BBQ of de oven en laat krokant worden. Hou dit goed in de gaten. Haal er dan uit of af en laat afkoelen.
    Haal de zaadlijsten uit de tomaten en snij alleen het vruchtvlees fijn.
    Snij een sjalotje fijn.
    Meng de tomaat en sjalot met elkaar en breng op smaak met zout en peper.
    Verdeel het tomatenmengsel over de krokante broodjes.

    Kruidenstokbrood

    Verwarm de oven of BBQ voor op 250 graden.
    Snijd het stokbrood om de centimeter in maar niet te diep. Je wilt dat het brood heel blijft.
    Stok de kruidenboter met een mes in de inkepingen.
    Verpak de onderkant van het brood met aluminiumfolie en laat tussen de 5 en 7 minuten bakken in de BBQ of oven.

    Crudite

    Snij alle rauwkost in reepjes. Steek het in glaasjes en serveer.

Nog meer lekkers