Zondagmiddag borrelplank

Categories: Borrel recepten, Recept

Zondagmiddag is wat mij betreft het perfecte moment voor een borrelplank met vrienden en familie. Je kan het lekker buiten maken op de BBQ of gewoon in de keuken.

Deze borrelplank is volledig plantaardig. Maar je kan hem natuurlijk een twist geven die jij fijn en lekker vindt.

Zondagmiddag borrelplank

5 van 3 stemmen
Gang Borrelhapje, Lunch
Porties 6 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

    Humus met gepofte kikkererwten

    • 1 blik kikkererwten
    • 50 gram gezouten plantaardige boter
    • 1 theelepel komijnzaad
    • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
    • 1 theelepel chillipoeder
    • 250 gram humus
    • Zout en peper

    Bruschetta met tomaat

    • 1 stokbrood
    • 50 gram gezouten plantaardige boter
    • 6 tomaten
    • 1 sjalot
    • Zout en peper

    Gepofte sjalotten

    • 6 sjalotten
    • 50 gram gezouten plantaardige boter
    • 2 eetlepels balsamicoazijn
    • Zout en peper
    • Aluminiumfolie

    Kruidenboter

    • 2 bollen knoflook
    • 50 gram gezouten plantaardige boter
    • 200 gram plantaardige boter
    • 1 bosje bieslook
    • Zout en peper
    • Aluminiumfolie

    Gegrilde pittige maiskolven

    • 2 maiskolven gekookt
    • 1 limoen
    • 1 chilli peper
    • 100 gram gezouten plantaardige boter
    • Zout en peper

    Kruidenstokbrood

    • 1 stokbrood
    • 1 batch zelf gemaakte kruidenboter
    • Aluminiumfolie

    Crudite

    • 1 rode paprika
    • 1 gele paprika
    • 1 komkommer
    • 10 wortelen

    Instructies
     

    Instructies

      Gepofte sjalotten

      • Verwarm de BBQ of oven op 200 graden.
      • Pak een groot vel aluminiumfolie waarin de sjalotten passen en doe de plantaardige boter erop.
      • Vouw het vel dicht en laat 30 minuten in de BBQ of oven liggen.
      • Snijd de kontjes van de sjalotten af en knijp de inhoud van de sjalotten in een bakje.
      • Giet hierover de gesmolten plantaardige boter uit het aluminium en maak op smaak met balsamico, zout en peper.

      Kruidenboter

      • Verwarm de BBQ of oven op 200 graden.
      • Pak een groot vel aluminiumfolie waarin de knoflook past en doe de gezouten plantaardige boter erop.
      • Vouw het vel dicht en laat 30 minuten in de BBQ of oven liggen.
      • Snijd de kontjes van de knoflook af en knijp de inhoud van de knoflook in een bakje.
      • Giet hierover de gesmolten plantaardige boter uit het aluminium.
      • Meng het met de 200 gram plantaardige boter, bieslook en breng op smaak met zout en peper.

      Gegrilde pittige maiskolven

      • Gril de maiskolven in een pan of op de BBQ.
      • Snijd de peper fijn.
      • Rasp en pers de limoen.
      • Meng de plantaardige boter met de chilli, limoenrasp en sap.
      • Haal de maiskolven van de BBQ of uit de pan.
      • Doe hierop de chilli-limoen-plantaardige boter.
      • Maak af met zout en peper.

      Hummus met gepofte kikkererwten

      • Verwarm de oven of BBQ voor op 250 graden.
      • Doe de humus in een schaaltje waar je aan de bovenkant ruimte houd voor de kikkererwten.
      • Maak het blik kikkererwten open en doe hierop eerst de specerijen en dan de gezouten plantaardige boter.
      • Laat 20-30 minuten poffen.
      • Verdeel de kikkererwten over de humus en maak af met zout en peper.

      Bruschetta met tomaat

      • Verwarm de oven of BBQ op 250 graden.
      • Snijd het stokbrood in dunne plakken en besmeer met plantaardige boter.
      • Leg ze op de BBQ of de oven en laat krokant worden. Hou dit goed in de gaten. Haal er dan uit of af en laat afkoelen.
      • Haal de zaadlijsten uit de tomaten en snij alleen het vruchtvlees fijn.
      • Snijd een sjalotje fijn.
      • Meng de tomaat en sjalot met elkaar en breng op smaak met zout en peper.
      • Verdeel het tomatenmengsel over de krokante broodjes.

      Kruidenstokbrood

      • Verwarm de oven of BBQ voor op 250 graden.
      • Snijd het stokbrood om de centimeter in maar niet te diep. Je wilt dat het brood heel blijft.
      • Stok de kruidenboter met een mes in de inkepingen.
      • Verpak de onderkant van het brood met aluminiumfolie en laat tussen de 5 en 7 minuten bakken in de BBQ of oven.

      Crudite

      • Snijd alle rauwkost in reepjes. Steek het in glaasjes en serveer.

      Disclaimer

      De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

      Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

       

      Miljuschka Witzenhausen
      Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.