Brie cranberry krans

Met deze smakelijke krans uit de oven gaat dat zeker lukken. Deze krans heeft alles in één, de romige zachtheid van brie met de zoete touch van cranberryjam en de crunch van pistachenoten. Een topper voor elke kerstborrel of bij een feestelijke maaltijd!

Wat maakt deze krans zo speciaal?  

Bij het woord “bladerdeeg” alleen al krijg je trek, toch? En als daar dan brie, cranberry’s en pistachenoten bij komen kijken, weet je dat je een winnaar in handen hebt. Maar het allerleukste? Deze krans is het ultieme showtopper – gerecht dat geen Michelin vaardigheden vereist. Zelfs als je normaal gesproken moeite hebt met een pakje openmaken, is dit recept voor jou. Dit gerecht is ideaal voor een kerstborrel, gezellig voorgerecht of lekkere snack. En de echte magie zit ‘m in hoe prachtig het eruitziet: een gouden, knapperige krans die zo van de tafel geplukt kan worden. Kerst draait om samen genieten, en deze krans is erom gemaakt om te delen.  

Waarom jij deze krans nu op je kerstmenu moet zetten!  

Showtopper voor weinig moeite: Iedereen denkt dat je uren in de keuken hebt gestaan, terwijl jij stiekem nog even Netflix keek tijdens het bakken.  

Iedereen houdt ervan: Brie – lovers, bladerdeeg fans en cranberry – fanaten komen allemaal aan hun trekken. En die pistachenoten? Die geven net dat beetje extra crunch en luxe gevoel.  

Flexibel en aanpasbaar: Geen cranberryjam in huis? Probeer vijgenjam of appel – perenchutney. Liever geen pistachenoten? Walnoten of pecannoten werken ook geweldig!  

Het mooie van de feestdagen is niet alleen het eten, maar vooral het samenzijn. Deze krans van brie en bladerdeeg brengt dat perfect samen. Hij is gemaakt om te delen, om te proeven en om samen te genieten. Of je nu een intiem kerstdiner hebt of een tafel vol gasten, deze krans is een gegarandeerde hit. Zet hem in het midden van de tafel, steek de kaarsjes aan en laat de gezelligheid beginnen.  

Fijne feestdagen en eetsmakelijk! 

Food brie cranberry krans
Totale tijd35 minuten

Brie cranberry krans

Heerlijke krans met cranberry en brie
5 van 3 stemmen
Pin recept Printen

Benodigdheden

  • 1 Bakplaat
  • 1 Bakpapier
  • 1 kom Ø 10 cm 

Ingrediënten

6 personen
  • 7 vierkante plakjes bladerdeeg diepvries ontdooid
  • 4 el cranberryjam
  • 200 gr brie
  • 2 el pistachenoten
  • 1 stuk ei
  • 8 blaadjes salie

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht 180 °C). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal doormidden zodat je 14 driehoekige stukken hebt. 
  • Leg een de kom ondersteboven op het midden van de beklede bakplaat. Leg daar, rondom, de stukjes bladerdeeg met een kant tegenaan. Je hebt nu een soort ster van bladerdeeg. 
  • Schep op elk stukje bladerdeeg een beetje cranberryjam. Snijd de brie in kleine plakjes en verdeel over de binnenkant van de ster. Snijd de pistachenoten grof en verdeel over de brie. 
  • Vouw de punt van een stuk bladerdeeg over de vulling naar het midden en druk iets vast. Doe hetzelfde met de rest van het bladerdeeg. Je hebt nu een ronde krans. 
  • Klop het ei los in een kommetje en bestrijk hiermee het deeg. Verdeel de salie over de krans. Verwijder de kom uit het midden en zet de bakplaat in het midden van de oven en laat 15-20 minuten bakken tot ze goud en gaar. 
  • Haal uit de oven, laat 5 minuten rusten, snijd in plakjes en serveer.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

5 from 3 votes (1 rating without comment)