Braziliaanse limonade

TikTok-limonade

 

De Braziliaanse limonade vereist wel wat voorbereiding. Je hebt namelijk bevroren limoenpartjes nodig voor dit recept. Als je slim bent leg je die de avond voor een warme dag in de vriezer, dan heb je er de volgende dag veel plezier van. De limonade maak je in slechts tien minuutjes klaar en het is alles behalve moeilijk. De limoenpartjes en het water mix je dertig seconden in de blender. Niet langer, want dan wordt het enorm bitter. Dat wil je niet, kan ik je vertellen. Het mengsel zeef je en de limo schenk je daarna terug in de blender. Je voegt vervolgens de gecondenseerde melk en het ijs toe. Eventjes mixen en klaar is kees. Zo makkelijk kan het zijn. Jouw eigen Braziliaanse creatie. Echt lekker die Braziliaanse limonade!

limonade

Cheers!

limonade

Braziliaanse limonade

4.23 van 84 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

8 persoon
  • 3 limoenen
  • handje ijsblokjes
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 700 ml water

Bereidingswijze: 

  • Voorbereiden: Snijd 3 limoenen in 12 partjes en zet ze een nacht (of 6 uur) in de vriezer.
  • Bereiden: Stop de limoenpartjes in de blender met 700 ml water en blend dit 30 seconden lang. Niet langer, want dan wordt het bitter.
  • Haal vervolgens het limoenwater door een zeef.
  • Giet het gezeefde limoenwater terug in de blender. Voeg een handvol ijsblokjes toe aan het limoenwater en ook het blikje gecondenseerde melk. Blend het daarna nog een keer door.
  • Schenk jouw Braziliaanse limonade in een glas.
  • Heb je nog wat limoen over? Serveer de limonade dan met een schijfje limoen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.