Zeg je Curaçao, dan zeg je tropische cocktails! Althans: dat hoort er voor mij echt wel bij. Als ik deze cocktail met Blue Curaçao thuis maak, waan ik me weer op het Antilliaanse strand.
Dit recept staat ook in mijn e-book “Proef Curaçao met Miljuschka” dat ik in samenwerking met Corendon maakte. Klik hier om het e-book vol tips gratis te downloaden!
Blue Curaçao: hét drankje van de Antillen
En wist je dat Blue Curaçao sinds 1896 al geproduceerd wordt op Curaçao? Het is een knalblauwe likeur die bij uitstek geschikt is om te gebruiken voor een lekkere cocktail. Hier voegde ik er rum, ananas en kokosmelk aan toe voor de ultieme tropische smaak. Op die manier heb je een beetje Curaçao bij jou thuis.
Ga je naar Curaçao toe, breng dan zeker ook een bezoek aan landhuis Chobolobo. Hier kun je een tour krijgen waarbij je alles te weten komt over het ontstaan van deze blauwe likeur én kun je allerlei varianten proeven.

Blue Cocktail
Ingrediënten
- 60 ml rum
- 40 ml kokosmelk
- 90 ml ananassap met guave
- 30 ml Blue Curaçao
- ijsblokjes
- ananas in kleine puntjes, om te decoreren
Bereidingswijze:
- Neem een cocktailshaker en doe hier alle dranken in. Schud het goed tot het een geheel vormt.
- Neem twee mooie cocktailglazen en doe hier ijsblokjes in. Giet de drank over het ijs in het glas en serveer met een stukje ananas op de rand van het glas.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Disclaimer: Deze post is een samenwerking met Corendon.