Bijgerecht recepten

Dit recept valt onder

Walnotenspread – voor op toast of cracker

Samenvatting

  • Voorbereiden 5 minuten
  • Bereiden 5 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

100 gr walnoten

100 gr oud brood

1 el tahini

1 citroen

1 tl komijnpoeder

snufje chilipoeder

1 el olijfolie

peper en zout

Sharing is caring!

Walnotenspread

Behalve de kweeperen vallen de noten hier ook volop van de bomen. Tijd om ze op te maken dus. Nu kun je walnoten gerust wat langer bewaren dus dat is prettig, maar deze walnotenspread is ideaal als je een overdosis walnoten hebt.

Het enige wat je nodig hebt is een goede keukenmachine of een staafmixer die dit soort spreads aankan. Ik voeg een beetje tahini toe aan de mix omdat ik hou van die smaak, maar je zou het kunnen afwisselen met bijvoorbeeld amandelpasta of iets vergelijkbaars.

Walnotendip

Walnotendip

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten

Deze heerlijke walnotenspread is ideaal voor de herfstdagen en als je eens wat anders op de borreltafel wilt serveren

Ingrediënten

  • 100 gr walnoten
  • 100 gr oud brood
  • 1 el tahini
  • 1 citroen
  • 1 tl komijnpoeder
  • snufje chilipoeder
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Snijd het brood in blokjes en maal fijn in de keukenmachine. Voeg de walnoten toe en draai even mee.
  2. Doe de tahini, specerijen, zest en sap van de citroen en de olijfolie erbij en draai nog even.
  3. Voeg afhankelijk van de gewenste dikte nog wat water toe.
  4. Breng op smaak met peper en zout

Nog meer lekkers