Bijgerecht recepten

Spinaziepannenkoekjes met tahin recept

Samenvatting

  • Bereiden 20 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

200 gr spinazie

2 eieren

200 gr bloem

500 ml sojamelk

100 gr tahin

Sharing is caring!

Mooi groen is niet lelijk

De kleur van deze prachtige spinaziepannenkoekjes springt er echt uit. En het fijne is dat je op deze manier heel makkelijk wat groente verstopt in iets dat er toch uitziet als een toetje.

De pannenkoekjes zijn natuurlijk niet zoet maar hartig. Vind je de tahini wat te bitter dan kun je dit makkelijk ietsje zoeter maken door er een klein beetje ahornsiroop door te doen.

Andere melk

Liever geen sojamelk? Dan kan dit ook prima gemaakt worden met bijvoorbeeld amandelmelk of hazelnootmelk. Zo varieer je ook nog eens met de smaken van deze spinaziepannenkoekjes.

Recept Spinaziepannenkoekjes met tahin: bereidingswijze

Het maken van deze spinaziepannenkoekjes is heel eenvoudig en het enige dat je hiervoor nodig hebt is een blender om de spinazie en het beslag goed te mengen. Een high speed blender zoals deze is daar ideaal voor maar een gewone blender kan natuurlijk ook. Hou er dan wel rekening mee dat er misschien stukjes spinazie te zien zijn in het beslag. Dat doet aan de smaak zeker niets af!

Spinaziepannenkoekjes met tahini

Spinaziepannenkoekjes met tahini

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 20 minuten

Hoe fijn ziet dit eruit? En je verstopt op deze manier heel makkelijk groente in de pannenkoek

Ingrediënten

  • 200 gr spinazie
  • 2 eieren
  • 200 gr bloem
  • 500 ml sojamelk
  • 100 gr tahin

Instructies

    Pureer de rauwe spinazie met de (soja)melk.

Klopt de eieren met een garde los in een kom.

Voeg het spinaziemengsel toe en roer daarna de bloem erdoor.

Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat citroensap.

Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak dunne pannenkoekjes.

Serveer de pannenkoeken met een laagje tahin.

Dit recept werd gemaakt voor Leidsenhage vernieuwt waar Miljuschka elke maand workshops geeft.

Nog meer lekkers