Deze biefstuk serveer je met een romige bloemkool-aardappelpuree
Bij de biefstuk, die ik het liefst tot medium gaar bak in voldoende olijfolie, serveer ik een romige bloemkool–aardappelpuree. Van een goede puree word ik namelijk altijd heel gelukkig!
Je maakt de standaard aardappelpuree nét wat lekkerder door er gekookte bloemkool doorheen te stampen. Door de toevoeging van melk en Parmezaanse kaas wordt het helemaal een feestje! Wil je nu nog een romigere puree om bij de biefstuk te serveren? Kies dan voor een flinke scheut slagroom in plaats van melk. Vergeet de puree niet op smaak te brengen met voldoende peper en zout – natuurlijk kun je ook voor extra specerijen (zoals nootmuskaat) of verse kruiden (zoals peterselie) kiezen.

Biefstuk met balsamicojus en bloemkool-aardappelpuree
Ingrediënten
- 300 g kruimige aardappels
- 600 g bloemkool
- 2 biefstukken elk à 140 g, op kamertemperatuur
- olijfolie
- 1 rode ui in dunne ringen
- 2 takjes rozemarijn de naaldjes fijngehakt
- 40 ml balsamicoazijn
- 100 ml volle melk
- 30 g Parmezaanse kaas
- zout en peper
Bereidingswijze:
- Schil de aardappels en snijd ze in kleine stukken. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snijd de steel in plakjes. Kook de aardappels en bloemkool in een pan water met zout in ongeveer 15 minuten gaar. Laat ondertussen de biefstuk op kamertemperatuur komen.
- Snijd de rode ui in dunne ringen en hak van 1 takje de rozemarijnnaalden fijn. Dep intussen het vlees droog, bestrooi met zout en peper en verhit wat olijfolie in een koekenpan. Doe het vlees, de ui en de fijngehakte rozemarijn in de pan en bak het vlees op hoog vuur aan beide kanten bruin.
- Zet het vuur lager en schenk de balsamicoazijn in de pan. Bak de biefstuk in 2-3 minuten per kant medium gaar en schep de ui regelmatig om. Voeg eventueel wat water toe als de jus te stroperig wordt. Neem het vlees uit de pan en laat onder aluminiumfolie rusten.
- Giet intussen de aardappelen met de bloemkool af. Schenk de melk erbij en stamp met 15 gram Parmezaanse kaas tot puree. Breng op smaak met zout en peper.
- Maak de jus op smaak met zout en peper, en schenk met de uien over het vlees. Serveer er de bloemkool-aardappelpuree bij en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en rozemarijn.
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
