Beans on toast met gepocheerde eieren uit de Airfryer

Deze Britse klassieker krijgt een chique twist met gepocheerde eieren en een hint van specerijen. Ideaal voor een relaxed ontbijtje in het weekend of een snelle brunch die er veel ingewikkelder uitziet dan ‘ie is.

Beans on toast, maar beter

Beans on toast is misschien wel het ultieme comfort breakfast van Groot-Brittannië, maar waarom zou je het bij een blik bonen houden? Door de bonen in een kruidige tomatensaus te bakken, krijgt dit gerecht een smaakboost die verre van basic is. De toevoeging van komijn en worcestersaus geeft het een hartige diepte, terwijl de lichte zoetheid van de basterdsuiker de smaken in balans brengt. Een perfect voorbeeld van hoe je met een paar kleine tweaks een klassieker naar een hoger niveau tilt.

De kunst van het pocheren

Een gepocheerd ei lijkt misschien een culinaire uitdaging, maar in dit recept is het foolproof. Door de rammequins te gebruiken en je Airfryer aan het werk te zetten, hoef je je niet druk te maken over draaiende whirlpools of gescheurde eidooiers. Het resultaat? Een perfect zacht eitje met een vloeibare dooier die over je bonen en brood heen loopt – ontbijtgoud. Pro-tip: zorg dat je de eieren voorzichtig uitlekt op keukenpapier voor een strak eindresultaat.

Beans on toast met gepocheerde eieren

Boerenbrood: de solide basis

Het geheim van een goede beans on toast is natuurlijk het brood. Voor dit recept ga je voor robuust boerenbrood, dat niet alleen een geweldige smaak heeft, maar ook stevig genoeg is om al die bonen en saus te dragen. Door de sneetjes aan beide kanten met boter in te smeren en ze rechtop in de Airfryer te bakken, krijg je de perfecte balans tussen knapperige korst en een zachte, boterige binnenkant. Een beetje olijfolie erover en je hebt een toast die zelfs op zichzelf al onweerstaanbaar is.

Ontbijt-upgrade dankzij de Philips Airfryer Dual Basket 3000 Series

Beans on toast klinkt misschien als een simpel ontbijtje, maar met de Philips Airfryer Dual Basket 3000 Series wordt het een culinaire upgrade waar je ‘u’ tegen zegt. Want eerlijk, wie wil droge bonen of halfgare toast? Niemand. In dit wonderapparaat fix je alles tegelijk. Bonen in een schaaltje in het ene mandje, sneetjes brood in het andere—en hup, terwijl jij je koffie maakt, regelt de Dual Basket perfect geroosterde toast én warme, smeuïge bonen. Geen aangebrande randjes, geen koude binnenkant, gewoon een comfortklassieker op z’n best. Dit apparaat is je redding in de ochtend, want zeg nou zelf: alles tegelijk klaar, geen pan op het fornuis, en amper afwas? Dat is gewoon de dream.

Beans on toast met gepocheerde eieren
Totale tijd25 minuten

Beans on toast met gepocheerde eieren

Nog geen beoordelingen
Pin recept Printen

Benodigdheden

  • Philips Airfryer Dual Basket 3000 Series
  • Bakset L
  • 2 Ramequins (kleine ovenschaaltjes)

Ingrediënten

2 personen
  • 2 tomaten
  • 1 ½ el rode wijnazijn
  • 2 tl worchestershiresaus
  • 1 tl lichtbruine basterdsuiker
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ tl uienpoeder
  • 360 gr witte bonen
  • 2 eieren
  • 2 sneetjes boerenbrood
  • 2 el roomboter op kamertemperatuur
  • 2 el extra vierge olijfolie

Bereidingswijze: 

  • Rasp de tomaten en meng ze met de rode wijnazijn, worcestershiresaus, suiker, komijn- en uienpoeder. Breng op smaak met peper en zout. Doe de tomatensaus samen met de bonen in het bakaccessoire van de Philips Airfryer en plaats deze in de grote bakmand.
  • Vul twee ramequins voor twee derde met koud water. Breek een ei boven een zeef en laat het voorzichtig in een ramequin glijden. Herhaal dit met het tweede ei.
  • Besmeer de sneetjes brood aan beide kanten met de roomboter. Zet de ramequins in de kleine bakmand van de Airfryer en plaats de sneetjes brood er rechtop tussen. Pocheer de eieren 8-10 minuten op 170 °C. Bak tegelijkertijd de bonen 10 minuten op 180 °C. Haal het brood na 5 minuten uit de Airfryer.
  • Schep de gepocheerde eieren voorzichtig uit het water en leg ze op een stuk keukenpapier om het overtollige vocht uit te laten lekken. Verdeel de bonen over de sneetjes brood en leg er een gepocheerd ei op. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met wat extra peper en zout.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.