Banh mi – een bekend Vietnamees broodje

Maar ook in Amsterdam kun je tegenwoordig makkelijk goed Vietnamees eten vinden. Of – wel zo handig – je maakt deze overheerlijke Bánh Mì sandwich gewoon thuis. Echt heel ingewikkeld is het niet namelijk.

Hoe maak je Banh mi?

Het belangrijkste is dat je het vlees minimaal een uur laat marineren. Dat komt de smaak echt ten goede dus sla die stap niet over als je het ultieme broodje Bahn mi wilt eten.

Voor de marinade van de vlees voor het banh mi gebruik ik satepoeder, maar je kunt dit eventueel ook vervangen door een mengsel te maken van kurkumakomijn, sereh, witte peper, korianderpoeder en laos.

Banh mi
Totale tijd8 uur 50 minuten

Banh mi – een beetje Vietnam thuis

aantal personen: 4 bereidingstijd: 50 MINUTEN wachttijd: 8 UREN totale tijd: 8 UREN 50 MINUTEN
4.15 van 34 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)
  • 500 gr varkensbuik met zwoerd
  • 2 wortel geschild
  • 1 komkommer gewassen
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 1 bosje koriander
  • 1 el suiker
  • 100 ml rijstazijn
  • zout
  • 2 kleine stokbroden
  • 2 el mayonaise
  • 4 grote bladeren ijsbergsla

Marinade

  • 2 el nuoc nam of vissaus + extra om te besprenkelen
  • 2 tl satepoeder
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl gemalen witte peper

Bereidingswijze: 

  • Meng voor de marinade nuoc nam, satepoeder, sojasaus en witte peper. Leg de varkensbuik in een passende schaal, giet de marinade erover en laat het een nacht marineren.
  • Rasp de wortels fijn. Snijd de komkommer in plakjes. Hak de rode peper fijn; verwijder zaadjes en zaadlijsten als je niet van te pittig houdt of gebruik een halve peper. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Haal de blaadjes van de koriandersteeltjes en snijd de steeltjes fijn. Meng suiker, rijstazijn en een beetje zout. Voeg hieraan wortel, komkommer, ui, peper en koriandersteeltjes toe. Laat minimaal 1 uur staan. Je kunt deze zure groenten wel een week bewaren in een afgesloten pot.
  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Leg de gemarineerde varkensbuik met het zwoerd naar beneden in de ovenschaal en braad 15 minuten. Keer het vlees daarna elke 5 minuten om. Iedere keer dat je het vlees omdraait, moet je het met de marinade insmeren met een kwastje. Doe dit 20 minuten lang, of totdat de varkensbuik gaar en lekker sticky is aan de buitenkant.
  • Haal de varkensbuik uit de oven en snijd het vlees in 10 plakken. Snijd de stokbroden open en besmeer met mayonaise. Verdeel de slaladeren, de zure groente, de korianderblaadjes en het vlees erover. Maak af door te besprenkelen met nuoc nam.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.