Baked oatmeal recept

Tijd

Ik ben opgegroeid met ouderwetse havermout gekookt in melk, een klontje roomboter erop en dan wat suiker eroverheen. Maar ik was van mening dat dat gewoon beter moest kunnen. En lekkerder. Daarom laat ik je hier mijn 2.0 versie zien: een heerlijk baked oatmeal recept. Een heel stuk makkelijker om te maken omdat je niet bij de pan hoeft te blijven staan. En ook nog eens super handig aangezien je het de avond van tevoren in de koelkast kunt zetten en het ‘s ochtends alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Ga jij net zo genieten van deze gebakken havermout met rood fruit als ik?

Recept baked oatmeal: bereidingswijze

Hoe je dit baked oatmeal recept het beste kunt maken? Hier leg ik precies uit hoe je te werk moet gaan om heerlijke gebakken havermout te bereiden.

Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. Meng vervolgens de havervlokken, het bakpoeder en het zout met elkaar. Verdeel nu de helft van het havermoutmengsel over de bodem van een ovenschaal. Leg daar dan weer de helft van het rode fruit op. Strooi de rest van de havermout en het rode fruit er overheen.

Nu ga je aan de slag met het mengen van de eieren, de melk, het vanille extract, de maple syrup en de boter. Giet dit over de door jou gecreëerde havermoutparty heen. Zet het nu nog 30 minuten in de oven en serveer het warm. Dat wordt ongetwijfeld smullen van dit zeer gezonde ontbijt.

baked oatmeal

Baked oatmeal recept

4.4 van 83 votes
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Glutenvrij
Porties 4 portie(s)

Benodigdheden

  • Benodigheden
  • Ovenschaal

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 275 gram havervlokken
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 0,5 theelepel zout
  • 2 eieren
  • 600 ml melk
  • 120 ml maple syrup of honing
  • 2 theelepels vanille extract
  • 3 eetlepels gesmolten roomboter
  • 300 gram rood fruit

Instructies
 

Instructies

  • Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. Meng vervolgens de havervlokken, het bakpoeder en het zout met elkaar. Verdeel nu de helft van het havermoutmengsel over de bodem van een ovenschaal. Leg daar dan weer de helft van het rode fruit op. Strooi de rest van de havermout en het rode fruit er overheen.
  • Nu ga je aan de slag met het mengen van de eieren, de melk, het vanille extract, de maple syrup en de boter. Giet dit over de door jou gecreëerde havermoutparty heen. Zet het nu nog 30 minuten in de oven en serveer het warm. Dat wordt ongetwijfeld smullen van dit zeer gezonde ontbijt.

Notities

Notes
Eet je glutenvrij? Zorg dan dat de havervlokken en het bakpoeder glutenvrij zijn.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als TV kok, all round food expert bij RTL Boulevard en maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld. Deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.