Havermout 2.0
Ouderwetse havermout uit de pan? Leuk voor de nostalgie, maar de oven heeft nu het woord. Deze baked oatmeal is de upgrade die je ochtend verdient. Geen geklieder met lepels en pannen, maar gewoon alles in een schaal mikken, in de oven schuiven en genieten van een geur die je huis vult met liefde. En het mooiste? Je kunt ‘m de avond van tevoren voorbereiden.
Fruitige verrassing in iedere hap
Stiekem is deze baked oatmeal een beetje een toetje voor ontbijt. Met 300 gram rood fruit erin is elke hap een feestje. Frambozen, bramen, blauwe bessen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het past erin. Die sappige vruchten smelten tijdens het bakken samen met de havermout tot een zoet, fruitig geheel. Het is alsof je elke ochtend een stukje taart eet, maar dan zonder schuldgevoel.

Voedzaam en onweerstaanbaar lekker
Dit havermout recept is zo simpel dat je het met je ogen dicht kunt maken. Meng de droge ingrediƫnten, voeg de natte toe, giet het over het fruit en bak. Geen ingewikkelde stappen, geen stress. En toch krijg je een gerecht dat zowel voedzaam als verrukkelijk is. Perfect voor drukke ochtenden of luie weekends.
Baked oatmeal: bereidingswijze
Hoe je dit baked oatmeal recept het beste kunt maken? Hier leg ik precies uit hoe je te werk moet gaan om heerlijke gebakken havermout te bereiden.
Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. Meng vervolgens de havervlokken, het bakpoeder en het zout met elkaar. Verdeel nu de helft van het havermoutmengsel over de bodem van een ovenschaal. Leg daar dan weer de helft van het rode fruit op. Strooi de rest van de havermout en het rode fruit er overheen.

Baked oatmeal recept
Ingrediƫnten
Ingrediƫnten
- 275 gram havervlokken
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 0,5 theelepel zout
- 2 eieren
- 600 ml melk
- 120 ml maple syrup of honing
- 2 theelepels vanille extract
- 3 eetlepels gesmolten roomboter
- 300 gram rood fruit
Bereidingswijze:
Instructies
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. Meng vervolgens de havervlokken, het bakpoeder en het zout met elkaar. Verdeel nu de helft van het havermoutmengsel over de bodem van een ovenschaal. Leg daar dan weer de helft van het rode fruit op. Strooi de rest van de havermout en het rode fruit er overheen.
- Nu ga je aan de slag met het mengen van de eieren, de melk, het vanille extract, de maple syrup en de boter. Giet dit over de door jou gecreƫerde havermoutparty heen. Zet het nu nog 30 minuten in de oven en serveer het warm. Dat wordt ongetwijfeld smullen van dit zeer gezonde ontbijt.
Tip!
Eet je glutenvrij? Zorg dan dat de havervlokken en het bakpoeder glutenvrij zijn.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka