Een heel stuk makkelijker om te maken omdat je niet bij de pan hoeft te blijven staan. En ook nog eens super handig aangezien je het de avond van tevoren in de koelkast kunt zetten en het ‘s ochtends alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Ga jij net zo genieten van deze gebakken havermout met rood fruit als ik?
Recept baked oatmeal: bereidingswijze
Hoe je dit baked oatmeal recept het beste kunt maken? Hier leg ik precies uit hoe je te werk moet gaan om heerlijke gebakken havermout te bereiden.
Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. Meng vervolgens de havervlokken, het bakpoeder en het zout met elkaar. Verdeel nu de helft van het havermoutmengsel over de bodem van een ovenschaal. Leg daar dan weer de helft van het rode fruit op. Strooi de rest van de havermout en het rode fruit er overheen.
Nu ga je aan de slag met het mengen van de eieren, de melk, het vanille extract, de maple syrup en de boter. Giet dit over de door jou gecreƫerde havermoutparty heen. Zet het nu nog 30 minuten in de oven en serveer het warm. Dat wordt ongetwijfeld smullen van dit zeer gezonde oatmeal ontbijt.

Baked oatmeal recept
Ingrediƫnten
Ingrediƫnten
- 275 gram havervlokken
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 0,5 theelepel zout
- 2 eieren
- 600 ml melk
- 120 ml maple syrup of honing
- 2 theelepels vanille extract
- 3 eetlepels gesmolten roomboter
- 300 gram rood fruit
Bereidingswijze:
Instructies
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. Meng vervolgens de havervlokken, het bakpoeder en het zout met elkaar. Verdeel nu de helft van het havermoutmengsel over de bodem van een ovenschaal. Leg daar dan weer de helft van het rode fruit op. Strooi de rest van de havermout en het rode fruit er overheen.
- Nu ga je aan de slag met het mengen van de eieren, de melk, het vanille extract, de maple syrup en de boter. Giet dit over de door jou gecreƫerde havermoutparty heen. Zet het nu nog 30 minuten in de oven en serveer het warm. Dat wordt ongetwijfeld smullen van dit zeer gezonde ontbijt.
Tip!
Eet je glutenvrij? Zorg dan dat de havervlokken en het bakpoeder glutenvrij zijn.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.