Aziatische recepten

Heerlijke amandelkoekjes met kardemom

Samenvatting

  • Bereiden 30 minuten
  • Aantal personen 16 koekjes

Ingredienten

115 gr boter

40 gr kristalsuiker

2 eieren

120 gr tarwebloem

60 gr amandelmeel

2 tl kardemompoeder

1 tl baksoda

zout

16 amandelen

Benodigdheden

Vershoudfolie

Bakplaat met bakpapier

Sharing is caring!

Amandelkoekjes zijn klassieke Chinese en heerlijk brosse koekjes. Door de toevoeging van kardemompoeder worden ze zo mogelijk nóg lekkerder. Kijk uit want voordat je het weet heb je ze allemaal op, voel je dus vooral vrij om dit makkelijke recept te verdubbelen.

Amandelkoekjes

Amandelkoekjes

Aantal personen: 16 koekjes
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 115 gr boter
  • 40 gr kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 120 gr tarwebloem
  • 60 gr amandelmeel
  • 2 tl kardemompoeder
  • 1 tl baksoda
  • zout
  • 16 amandelen

Benodigdheden

  • Vershoudfolie
  • Bakplaat met bakpapier

Instructies

Mix de boter samen met de suiker en 1 eigeel (bewaar het wit) een paar minuten tot een romig en luchtig mengsel. Voeg de tarwebloem, het amandelmeel, kardemompoeder, de baksoda en een snuf zout toe. Roer eerst rustig door en kneed dan tot een deeg. Verpak in vershoudfolie en laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 °C. Haal het deeg uit de vriezer en verdeel in 16 stukken. Rol elk stuk in een bolletje en spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk in elk koekje een hele amandel. Meng het eiwit en het tweede ei met 1 el water en strijk dit mengsel met een kwastje over elk koekje. Bak de koekjes 18-20 minuten en laat afkoelen voordat je toeslaat.

Nog meer lekkers