Aziatische recepten

Dit recept valt onder

Garnalentoast – lekker en knapperig

Samenvatting

  • Bereiden 20 min.
  • P Aantal personen 4

Ingredienten

4 bosuien

1 teen knoflook

200 gr rauwe garnalen

1 el sojasaus

1 eiwit

4 casinoboterhammen

4 el sesamzaad, ongeroosterd

zonnebloemolie, om in te bakken

zout naar smaak

Benodigheden

Keukenpapier

Keukenmachine of blender

Sharing is caring!

Een goede dimsumsessie kan niet bestaan zonder garnalentoast. De knapperige snack wordt in Chinese restaurants meestal gefrituurd, maar je kunt hem thuis makkelijk in de pan maken. Je hebt wel een keukenmachine of blender nodig want de garnalenpasta moet echt fijn zijn, voordat je hem op de casinoboterhammen smeert. Dit is een echte crowd pleaser en doet het ook heel goed als borrelhap of op een feestje. Eet de toast wel direct als hij uit de pan komt, als je hem lang laat liggen wordt hij snel minder lekker.

Bereidingswijze voor garnalentoast


Snijd 2 bosuien grof, pel en hak de knoflook grof. Doe samen met de garnalen, sojasaus en het eiwit in de keukenmachine of blender en maal fijn. Snijd 2 bosuien in dunne ringetjes.

Verhit een flinke laag olie in een koekenpan op middelhoog vuur en leg de boterham met de garnalenkant naar beneden in de pan. Bak 2 minuten tot het sesamzaad goudbruin is, draai om en bak nog 30-60 seconden.

Laat uitlekken op een bakrooster of keukenpapier en strooi meteen wat zout over de kant met garnalen. Herhaal met de rest van de boterhammen. Snijd elke garnalentoast in vier punten, bestrooi met de bosuiringetjes en serveer.

Nog meer lekkers