Aziatische koolsalade – een twist op het origineel

Aziatische koolsalade

Aziatische koolsalade – een twist op het origineel

4.15 van 35 stemmen
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Salade
Keuken Aziatische
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 2 winterpenen
  • 1/2 rode kool
  • 1 venkelknol schoongemaakt
  • 6 lente-uitjes
  • 5 takjes munt
  • 10 takjes koriander
  • 2 rode pepers
  • 1 el witte sesamzaadjes
  • 1 el zwarte sesamzaadjes

Dressing

  • 3 limoenen uitgeperst
  • 4 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 el honing
  • 4 el mayonaise

Instructies
 

Instructies

  • Meng voor de dressing het sap van de limoenen, de sojasaus, de sesamolie, de honing en de mayo tot een dressing.
  • Snijd wortels, kool, venkel, lente-ui, munt, koriander en rode pepers fijn. Meng met de dressing. Rasp de schil van de limoen erover en bestrooi met de sesamzaadjes.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

In de zomer maak ik graag koolsalade (zoals hier bij deze varkensspiesjes met koolsla) maar soms wil ik wel eens wat anders en dan is deze Aziatische koolsalade net wat spannender dan het origineel.

Van tevoren maken

Het fijne van deze Aziatische koolsalade is dat je het heel makkelijk van tevoren kunt klaarmaken. Ik bewaar deze salade vaak gerust drie dagen in de koeling en het wordt eigenlijk alleen maar lekkerder. De smaken kunnen dan goed intrekken zodat je alles proeft.

Hoe maak je Aziatische koolsalade

Ik zou bijna zeggen; een kind kan de was doen want het maken van deze salade is letterlijk kinderspel en je hebt er niet meer dan 10 minuten voor nodig. Het komt er eigenlijk voornamelijk op neer dat je de ingrediënten moet fijnsnijden. Je kunt de wortel julienne snijden, maar raspen is vaak makkelijker en sneller.

Heb je een keukenmachine, dan is het helemaal makkelijk. Je raspt dan de winterpenen, de rode kool en de venkel in de keukenmachine en voegt daar de overige ingrediënten aan toe.

Ook lekker: Pittige pulpo (octopus) met koolsalade

Aziatische koolsalade

Aziatische koolsalade – een twist op het origineel

4.15 van 35 stemmen
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Salade
Keuken Aziatische
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 2 winterpenen
  • 1/2 rode kool
  • 1 venkelknol schoongemaakt
  • 6 lente-uitjes
  • 5 takjes munt
  • 10 takjes koriander
  • 2 rode pepers
  • 1 el witte sesamzaadjes
  • 1 el zwarte sesamzaadjes

Dressing

  • 3 limoenen uitgeperst
  • 4 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 el honing
  • 4 el mayonaise

Instructies
 

Instructies

  • Meng voor de dressing het sap van de limoenen, de sojasaus, de sesamolie, de honing en de mayo tot een dressing.
  • Snijd wortels, kool, venkel, lente-ui, munt, koriander en rode pepers fijn. Meng met de dressing. Rasp de schil van de limoen erover en bestrooi met de sesamzaadjes.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.