Aziatische koolsalade – een twist op het origineel
Aziatische koolsalade – een twist op het origineel
Ingrediënten
Ingrediënten
- 2 winterpenen
- 1/2 rode kool
- 1 venkelknol schoongemaakt
- 6 lente-uitjes
- 5 takjes munt
- 10 takjes koriander
- 2 rode pepers
- 1 el witte sesamzaadjes
- 1 el zwarte sesamzaadjes
Dressing
- 3 limoenen uitgeperst
- 4 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 2 el honing
- 4 el mayonaise
Instructies
Instructies
- Meng voor de dressing het sap van de limoenen, de sojasaus, de sesamolie, de honing en de mayo tot een dressing.
- Snijd wortels, kool, venkel, lente-ui, munt, koriander en rode pepers fijn. Meng met de dressing. Rasp de schil van de limoen erover en bestrooi met de sesamzaadjes.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.
In de zomer maak ik graag koolsalade (zoals hier bij deze varkensspiesjes met koolsla) maar soms wil ik wel eens wat anders en dan is deze Aziatische koolsalade net wat spannender dan het origineel.
Van tevoren maken
Het fijne van deze Aziatische koolsalade is dat je het heel makkelijk van tevoren kunt klaarmaken. Ik bewaar deze salade vaak gerust drie dagen in de koeling en het wordt eigenlijk alleen maar lekkerder. De smaken kunnen dan goed intrekken zodat je alles proeft.
Hoe maak je Aziatische koolsalade
Ik zou bijna zeggen; een kind kan de was doen want het maken van deze salade is letterlijk kinderspel en je hebt er niet meer dan 10 minuten voor nodig. Het komt er eigenlijk voornamelijk op neer dat je de ingrediënten moet fijnsnijden. Je kunt de wortel julienne snijden, maar raspen is vaak makkelijker en sneller.
Heb je een keukenmachine, dan is het helemaal makkelijk. Je raspt dan de winterpenen, de rode kool en de venkel in de keukenmachine en voegt daar de overige ingrediënten aan toe.
Ook lekker: Pittige pulpo (octopus) met koolsalade
Aziatische koolsalade – een twist op het origineel
Ingrediënten
Ingrediënten
- 2 winterpenen
- 1/2 rode kool
- 1 venkelknol schoongemaakt
- 6 lente-uitjes
- 5 takjes munt
- 10 takjes koriander
- 2 rode pepers
- 1 el witte sesamzaadjes
- 1 el zwarte sesamzaadjes
Dressing
- 3 limoenen uitgeperst
- 4 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 2 el honing
- 4 el mayonaise
Instructies
Instructies
- Meng voor de dressing het sap van de limoenen, de sojasaus, de sesamolie, de honing en de mayo tot een dressing.
- Snijd wortels, kool, venkel, lente-ui, munt, koriander en rode pepers fijn. Meng met de dressing. Rasp de schil van de limoen erover en bestrooi met de sesamzaadjes.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.