De favoriet van Mattie Valk en Iris Enthoven
In de eerste aflevering van mijn gloednieuwe podcast “Het Eerste Avondmaal”, schuiven Mattie Valk en Iris Enthoven aan bij mijn kersttafel. En geen enkele kersttafel is compleet zonder lekker, maar nu is de grote vraag: “Wat?” Mijn opdracht elke podcast aflevering is de favorieten gerechten van mijn gasten samen te voegen tot een magische creatie. Dus bij deze, presenteer ik je arancini met kaasfondue vulling, dé favoriet van Mattie Valk en Iris Enthoven.

Het Eerste Avondmaal
Ja, we gaan dus knallend het jaar uit met een gloednieuwe podcast. Zo moet je soms ook gewoon even in de relaxstand en een goed gesprek voeren. Dat is precies wat ik heb gedaan in mijn gloednieuwe podcast: Het Eerste Avondmaal.
Wat je kan verwachten? Smakelijke ontmoetingen en goede gesprekken met bekende Nederlanders zoals Mattie en Iris, maar ook Elise Boers en Fred van Leer en Pauline Wingelaar en Tobias Camman.
Samen met deze opvallende duo’s blik ik terug op 2024. Mijn gasten delen hun persoonlijke hoogte- en dieptepunten, maar we kijken ook vooruit naar 2025. Deze podcast is een uitnodiging aan iedereen voor een leuk, intiem kerstdiner.
Een cadeautje
Je luistert vanaf 20 december (ja, nu dus) naar Het Eerste Avondmaal op Podimo en… Komt ‘ie: dat doe je nu 60 dagen helemaal GRATIS. Klik hier om de podcast nu te luisteren en gebruik te maken van de actie.
Na de 60 dagen, loopt het abonnement automatisch door tegen het reguliere maandtarief, tenzij je ervoor kiest om je abonnement te beëindigen.

Arancini met kaasfondue vulling
Benodigdheden
- Platte bak
- schuimspaan
Ingrediënten
- 300 gr macaroni
- 200 gr Gruyère
- 200 gr Emmentaler
- 1 teen knoflook
- 200 ml droge witte wijn
- 2 tl maïzena
- 2 tl citroensap
- 1 el kirsch
- 200 ml volle melk
- 100 gr bloem
- 2 eieren
- 200 gr paneermeel
- 1 l olie
- 100 ml sriracha mayo
- 40 gr Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking 1 minuut minder dan beetgaar.
- Rasp ondertussen de Gruyère en Emmentaler. Snijd de knoflookteen open en besmeer hiermee de binnenkant van de pan.
- Doe de wijn met de maïzena en het citroensap in de pan en roer los met een garde. Breng aan de kook.
- Voeg beide soorten geraspte kaas toe en laat smelten, terwijl je blijft roeren. Voeg de kirsch toe en breng aan de kook. Laat 2 minuten op laag vuur koken. Let op: blijven roeren!
- Meng de pasta en de melk met de kaasfondue. Roer goed en breng op smaak met zwarte peper.
- Stort de pasta in een platte bak en laat helemaal afkoelen in de koelkast, dat duur ongeveer 2 uur.
- Schep een flinke eetlepel van de macaroni in je handen en rol er een balletje van, ter grootte van een bitterbal. Doe hetzelfde met de rest van het mengsel. Zet het tussendoor steeds even in de vriezer als het te warm wordt om goed te kunnen vormen.
- Verwarm de olie in een (frituur)pan tot 170°C.
- Doe ondertussen de bloem en het paneermeel in twee diepe borden. Klop de eieren met het water los in een derde bord. Wentel een pastaballetje eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het paneermeel. Dan nog een keer door het ei en nog een keer door het paneermeel. Herhaal met de overige balletjes.
- Frituur de arancini in delen in circa 5-7 minuten rondom goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm.
- Doe de sriracha mayo in dotjes op een bord. Leg op elke dot een balletje en top af met geraspte Parmezaanse kaas.
Tip!

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.