Aperol Margarita met kokos

Aperol Margarita 

Soms wil je gewoon even dat vakantiegevoel in je hand voelen. Deze Aperol margarita doet precies dat: fris, fruitig, een tikje bitter en romig door de kokosmelk. De tropische twist met kokosrasp en een vleugje limoen en sinaasappel geeft dit drankje net dat beetje extra flair. In slechts vijf minuten zet je een cocktail neer die eruitziet als een mini-feestje, klaar om direct van te genieten. 

Aperol & tequila is een goede combi  

Aperol en tequila zijn misschien onverwachts samen, maar geloof me: deze combinatie werkt magisch. De lichte bitterheid van Aperol ontmoet het warme, hartige karakter van tequila en samen vormen ze een basis die fris, spannend Ć©n verrassend zomers is. Voeg daar het romige van kokosmelk aan toe en je hebt een cocktail die lekker in balans is en net dat beetje extra pit heeft.  

Aperol kokos margarita

De finishing touch  

Het glas versieren met een mengsel van kokosrasp, limoen en sinaasappelrasp is niet alleen een feestje voor het oog, maar ook een smaakexplosie bij iedere slok. De frisse citrus en het zoete, knapperige van de kokos vormen een perfecte harmonie met de Aperol margarita. Het is een klein detail dat meteen dat luxe, tropische vakantiegevoel geeft. 

Dit drankje is altijd goed!  

Of je nu een zonovergoten terras wilt nabootsen in je eigen tuin, een vriendinnenavond een extra twist wil geven of gewoon jezelf wilt verwennen: deze Aperol margarita doet het allemaal. Fris, vrolijk en een tikkeltje speels, maar ook elegant en verrassend. Perfect als zomerdrankje, aperitief of gewoon omdat het kan. 

Aperol kokos margarita
Totale tijd5 minuten

Aperol Margarita

Een tropische aperol margarita met tequila, frisse citrus en romige kokos. Ā 
Nog geen beoordelingen
Opslaan Printen

Benodigdheden

  • cocktail shaker

Ingrediƫnten

1 persoon
  • 3 el kokosrasp
  • 1 limoen en/of sinaasappel
  • 45 ml tequila
  • 30 ml Aperol
  • 30 ml kokosmelk
  • Ijsblokjes

Bereidingswijze: 

  • Rasp de limoen en eventueel sinaasappel en leg op een bordje met de kokosrasp. Wrijf de rand van je glas in met wat limoensap en dip in een mengsel van limoen-, sinaasappel- en kokosrasp.
  • Doe tequila, Aperol, kokosmelk en limoensap in een shaker.Ā 
  • Voeg wat ijs toe en shake tot goed gekoeld en gemengd.Ā 
  • Schenk door een zeef in het voorbereide glas met vers ijs. Serveer direct. Ā 

Tip!

Vervang eventueel de tequila door haar rokerige zusje mezcal. Ā 
Ā Ā 
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Bestellen

Shop the tools

Van elk recept een succes maken, doe je met deze spullen. Dit zijn mijn favorieten voor in de keuken.

Gedoe uit, feest aan

Miljuschka Magazine

Deze feestdagen doen we het anders. Zonder gedoe en met heel veel feest! Van kerstmenu's tot comfortfood en heel veel meer. Jij hoeft je nergens zorgen om te maken.

Daarnaast bestaat Miljuschka Magazine 5 jaar! En wie jarig is, trakteert. Dus sluit je nu een abonnement af, dan krijg je daar heel veel lekkers bij.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.