ITALIAANS DESSERT
Affogato is een Italiaans dessert dat bestaat uit een bolletje vanille-ijs overgoten met een shot espresso. De warme koffie smelt het ijs langzaam weg, waardoor er een heerlijke romige saus ontstaat. Het woord ‘affogato’ betekent letterlijk ‘verdronken’, wat verwijst naar het overgieten van het ijs met de espresso. Jam!
Het idee om affogato te combineren met ijskoffie is niet nieuw, maar blijft wel verrassend lekker. Door zelf koffie-ijs te maken en dit te gebruiken in combinatie met de affogato-methode, krijg je een heerlijk verkoelende drank die ook nog eens zorgt voor een smaakexplosie in je mond.
KOFFIE IJS MAKEN
Het ijs in deze affogato koffie is mijn recept voor homemade koffie-ijs met karamelsaus. Dit recept garandeert niet alleen overheerlijk romig en zoet koffie-ijs, maar voegt ook nog eens extra smaak toe door middel van de zelfgemaakte karamelsaus. Tip! Maak gelijk een hele bak.
ZO MAKKELIJK
Om deze ijskoffie te maken hoef je alleen maar een flinke scheut hete espresso over een bolletje koffie-ijs te gieten. Je kunt eventueel nog wat slagroom toevoegen en afmaken met extra stukjes karamel als topping. Deze heerlijke ijskoffie met affogato ijs is niet alleen makkelijk om te maken, maar ook nog eens een geweldig toetje als afsluiter van een gezellig diner.
Meer ijskoffie recepten? Heb ik voor je!

Affogato ijskoffie
Ingrediënten
Bereidingswijze:
- Schep een bol koffieijs in een koffiekopje.
- Zet een espresso in hetzelfde glas.

Tip!

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.