Aardappel gratin recept

Extra cheesy aardappel gratin

Jullie kennen me nu onderhand wel een beetje, ik houd niet van saai. Dus ook een klassieker geef ik extra pit en smaak. In dit geval, doe ik dit door er lekker extra veel kaas aan toe te voegen. Dus dit is mijn extra cheesy aardappel gratin. Ik rasp de kaas en doe deze in veelvoud door en op de aardappels en hierdoor wordt het nóg romiger en nóg smaakvoller. Zeg nu zelf, meer kaas is toch altijd een goed idee. 

kies voor uniekaas

Ik stop het niet onder stoelen of banken. Ik kies voor Uniekaas. Het is het oudste kaasmerk van Nederland en zij weten precies wat een lekker stukje kaas maken is. Ik kies voor dit recept voor Uniekaas belegen. Belegen kaas is de échte Nederlandse kaas. Met een volle en stevige smaak. Uniekaas maakt dit al 60 jaar met vast recept. Nog zo’n klassieker dus. 

Aardappel gratin Uniekaas miljuschka

het perfecte bijgerecht

Zoals ik al zei, voor mij is een aardappel gratin het ultieme bijgerecht en deze mag tijdens de feestdagen dan ook absoluut niet ontbreken. Zoek jij dus nog een lekker bijgerecht voor tijdens de kerst? Je hebt ‘m gevonden!

Bekijk mijn receptvideo

Aardappelgratin miljuschka
Totale tijd1 uur

Aardappel gratin recept

4.30 van 629 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

6 portie(s)

Ingrediënten

  • 1 kilo vastkokende aardappels
  • 300 ml volle melk
  • 300 ml slagroom volvet, geen light!
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 teen knoflook
  • snuf nootmuskaat
  • boter om de schaal in te vetten
  • 100 gram Stuk Uniekaas belegen geraspt

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Snij de aardappels in dunne plakjes, ongeveer zo dik als een euro. Breng dan vervolgens de aardappels met de room, melk en mosterd in een pan rustig aan de kook. Kook dit geheel 10 minuten.
  • Wil je sneller klaar zijn? Koop dan voorgekookte schijfjes aardappel. Uiteraard maakt dit het recept iets minder budget.
  • Smeer nu een ovenschaal in met de binnenkant van een doormidden gesneden teen knoflook. Beboter de schaal. Stort het aardappelmengsel erin. Bestrooi de aardappelen met de geraspte belegen Uniekaas.
  • Zet de ovenschaal 40 minuten in de oven op 200 graden. Maak af met een snuf nootmuskaat en peper en zout naar smaak.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.