Zomerse ijslolly’s met bramen en yoghurt

Zomerse ijslolly’s met bramen en yoghurt

Deze snelle ijslolly’s zijn een smakelijke traktatie – zeker ook voor kinderen! – en bevatten lekker veel fruit. Kijk vooral welk fruit er in het seizoen is als je deze ijsjes wilt gaan maken. Ik gebruikte hier bramen, maar je kunt natuurlijk ook prima aardbeien, frambozen of zelfs mango gebruiken om deze ijsjes te maken.

Kartonnen bekertjes of ijsvormpjes?

De ijslolly’s maakte ik heel eenvoudig door de vulling in kartonnen bekertjes te doen. Eenmaal bevroren, kun je de bekertjes er zo vanaf scheuren en heb je snel een makkelijk vormpje zonder dat je eerst naar de winkel hoeft om ijsvormpjes te kopen. Uiteraard kan dat wel als je graag herbruikbare wilt, bijvoorbeeld met deze leuke ijsvormpjes.

Wil je ze versieren met sprinkels? Laat ze dan een heel klein beetje ontdooien en dip ze dan in de sprinkles voor een lekker zomers effect. Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Check dan hier al mijn zomerse recepten!

ijsjes braam yoghurt 2

Zomerse ijslolly's met bramen en yoghurt

Zomerse ijslolly's met bramen en yoghurt

5 van 4 stemmen
Bereidingstijd 20 minuten
Vriezer 6 uur
Totale tijd 6 uur 20 minuten
Gang Dessert
Porties 6 personen
Calorieën 98 kcal

Ingrediënten
 

  • 200 gr bramen diepvries, ontdooid
  • 3 el suiker
  • 250 ml volle dikke yoghurt
  • 4 el ahornsiroop agavesiroop of kokossiroop kan ook
  • sprinkles

Instructies
 

  • Doe de bramen met de suiker en 75 ml water in een steelpan. Breng aan de kook, laat 5 minuten koken en laat daarna 5 minuten afkoelen.
  • Pureer de bramen met een staafmixer tot een gladde puree. Passeer de bramenpuree als je wilt door een fijne zeef om de pitjes eruit te halen. Laat helemaal afkoelen.
  • Meng de yoghurt met 2 eetlepels ahornsiroop en verdeel over zes ijsvormpjes. Schep de bramenpuree erop en roer heel kort om een mooi swirl-effect te krijgen.
  • Steek er voorzichtig stokjes in en zet ze minstens 6 uur in de vriezer. Blijven de stokjes niet meteen goed staan? Zet de ijslolly's dan eerst even heel kort in de vriezer en doe ze er daarna in.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 98kcalKoolhydraten: 20gProteine: 5gVet: 1gVerzadigde vetten: 1gTrans Fat: 1gCholesterol: 2mgNatrium: 17mgKalium: 143mgVezels: 2gSuiker: 17gVitamine A: 73IUVitamine C: 7mgCalcium: 70mgIJzer: 1mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.