Ik ben dol op alles wat zoet is, dat weten jullie misschien wel. Wie dat ook is Eefje, van Eefsfood. Zij heeft namelijk een bakboek gemaakt vol zoet, oftewel ZOETE ZOOI. Een kijkje in het boek vind je hier. Dit is 5x ZOETE ZOOI.
Suikerbrood-briochebollen
Oké luister goed, suikerbrood-briochebollen oftewel een match made in bak heaven. De smaken van het Friese suikerbrood, worden samengevoegd met een oeh la la fluffy Frans briochebrood. Ja, dit moet wel lekker zijn. Ik zou zeggen: “bakken maar.”
Foto door JoorKitchen voor het boek ZOETE ZOOI. van Eefsfood.
Frambozen kokostaart
Stel je voor, een fluffy roze wolkje, met de smaak van frambozen en kokos. Dat is wat je krijgt bij deze taart. De frambozen kokos mousse taart, ziet er niet alleen prachtig uit, maar is heerlijk zacht en vol smaak. Ook fijn, het meeste werk wordt door de koelkast gedaan, de bereidingstijd lijkt misschien lang, maar veel werk is het niet.
Anijs cheesecake
Ben jij klaar voor een knaller van een herfst cheesecake? Als je die vraag aan mij zou stellen, zou het antwoord altijd ja zijn. Dus ik geef je hierbij een knaller van een cheesecake recept. Lees snel verder, want dan lees je hier hoe je deze anijs cheesecake moet maken.
Foto door JoorKitchen voor het boek ZOETE ZOOI. van Eefsfood.
Lemon crinkle cookies
Lemon crinkle cookies zijn zachte, lichte koekjes met een frisse citroensmaak en een karakteristiek uiterlijk. De “crinkle” in hun naam verwijst naar de barstjes die op de koekjes verschijnen tijdens het bakken. Ben jij klaar voor een koekje van eigen deeg? Zo maak je ze.
Stroopwafel-blondie
Een brownie is niet meer weg te denken uit mijn bak repertoire, maar daar voeg ik vanaf nu ook een blondie aan toe. Deze stroopwafel blondie wel te verstaan. Wat een blondie is? Het witte chocolade zusje van een brownie, dus nog steeds even smeuïg en lekker, maar dan in een blonde versie.
Foto door JoorKitchen voor het boek ZOETE ZOOI. van Eefsfood.
Deze recepten zijn afkomstig uit het boek ZOETE ZOOI. van Eefsfood.
Discodip 2025
Mijn culinaire trip
Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.
Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.