Als je op zoek bent naar een snelle en vooral lekkere maaltijd, dan is er niets beter dan fastfood uit je eigen keuken. Zelf ga ik in dat geval het liefst voor een rijkgevuld broodje burger. En die burgers, die heb je echt in allerlei soorten en maten. Van sappig en vlezig tot aan vegetarisch of vissig – het kan allemaal. Ik zette mijn favorieten voor je op een rijtje.
1. Visburger met witvis in een kerrie-bierbeslag en limoenmayo
Deze burger is voor iedereen die geen fan is van vlees, maar wel enorm houdt van een lekker witvisje. Deze visburger van kabeljauw bevat weinig tot geen graten, heeft een zachte structuur en is neutraal van smaak. Ik voorzie de burger van een krokant laagje kruidig kerrie bierbeslag en serveer de burger met limoenmayo. Een echte must-try.
2. Broccoliburger
Heb je het liefste een vegaburger, maar geen zin in de kant-en-klaar varianten uit de supermarkt? Dan is deze oergezonde broccoli burger een geweldig alternatief. Ik maak hem van broccoli, lente- ui en feta. Deze groene schoonheid serveer ik op een broodje met tahinmayo en avocado. Echt goddelijk!
3. Mexicaanse kipburger
Dit meesterwerk laat jouw smaakpapillen feestvieren. Ik combineerde de klassieke kipburger met smaakvolle en pittige elementen uit de Mexicaanse keuken. Dan krijg je dus dit meesterwerk: Mexicaanse kipburger. Het kipgehakt breng ik op smaak met ui, knoflook en chipotlesaus. Vervolgens bak ik deze heerlijkheid en beleg ik ‘m met gezuurde ananas, sla, mini maïs en een bonenmix.
4. Geglaceerde meatloafburgers met snelle coleslaw
Dit is een burger, die kom je niet zo vaak tegen. Deze geglaceerde meatloaf burger met snelle coleslaw heeft een Amerikaans tintje gekregen. Oorspronkelijk komt gehaktbrood namelijk uit Amerika en dat is precies waar ik de burger van maak. De truc is om de ingrediënten van het gehaktbrood net zo lang te mengen totdat er een smeuïg deeg ontstaat. Uiteindelijk schuif je het gehaktbrood in een cakeblik de oven in en serveer je ‘m op een hamburgerbroodje met barbecuesaus en coleslaw.
5. Pulled Pork burger met crispy onion rings
Deze te lekkere pulled pork burger maken kost misschien wat meer tijd dan dat je gewend bent van een burger, maar deze is het echt maar dan ook echt waard. Daarnaast is het maken van pulled pork ook helemaal niet ingewikkeld. De zelfgemaakte, sappige en rokerige burger van pulled pork serveer ik op een flufy burgerbroodje. Ik serveer er ook nog crispy uienringen bij. De ultieme fastfood beleving!