Zomers slowcooker recept: Tostada met pulled pork

Zomers slowcooker recept

Om te beginnen heb je natuurlijk een slowcooker nodig en een mooi stuk vlees. Dus even een run naar de slager voor een varkensprocureur. Met een slowcooker heb je twee opties, kies snel en je bent binnen vijf à zes uur klaar of ga net als ik voor écht slow. Het resultaat na twaalf uur? Heerlijk mals en sappig vlees dat gemakkelijk uit elkaar valt.

Nu komt het leukste gedeelte: de tostada’s. Ik tover de soft-taco’s met een avocado-roomkaascrème (must try!), rode kool en frisse watermeloen over tot zomerse zaligheden!

Maak het af met de pulled pork, wat komkommer, zwarte bonen en verse korianderblaadjes voor extra smaak. 

Pulled pork tostada

Tortilla’s, burrito’s, enchiladas, taquitos, tostada’s, quesadillas….ik krijg geen genoeg van de Mexicaanse keuken. Jij ook niet? Dit zijn al mijn favo Mexicaanse recepten

 

Pulled pork tostada
Totale tijd12 uur 40 minuten

Zomerse slowcooker recept: Tostada met pulled pork

3.67 van 21 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

Ingrediënten voor de pulled pork

  • 1 ui
  • 3 wortels
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1-1,5 kg varkensprocureur ontbeende varkensnek, aan één stuk
  • 1,5 tl zout
  • 1/2 tl versgemalen zwarte peper
  • 1 tl piment

Saus pulled pork

  • 150 ml ketchup
  • 50 ml water
  • 2 el appelazijn
  • 1,5 el lichtbruine basterdsuiker
  • 1,5 el suiker
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl mosterdpoeder
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl worcestersaus
  • 1 tl tabasco
  • 125 ml cola
  • 1 laurierblaadje gedroogd

Ingrediënten tostada

  • 2 el maïzena
  • 2 avocado’s
  • 70 g roomkaas
  • 1/4 rode kool
  • 1/4 watermeloen
  • 1/4 komkommer
  • 400 g zwarte bonen
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 16 soft taco’s
  • zonnebloemolie
  • 3 takjes koriander
  • peper en zout

Bereidingswijze: 

  • Snijd de uien, wortels en bleekselderij fijn.
  • Wrijf de varkensprocureur in met zout, peper en gerookt paprikapoeder. Verdeel de fijngesneden uien, wortel en bleekselderij over de slowcooker. Leg daar op de procureur.
  • Meng alle andere ingrediënten tot een saus en schenk over het vlees. Doe de deksel op de pan en zet de slowcooker op ‘snel’ en 5 tot 6 uur of op stand ‘slow’ voor 12 uur.
  • Trek het vlees vervolgens met twee vorken uit elkaar en zet even apart. Haal de saus uit de pan, haal het laurierblaadje er uit en laat 15 tot 20 minuten in een ruime diepe koekenpan tot de helft inkoken. Roer de maïzena en een paar eetlepels water tot een papje en voeg toe aan de saus. Kook de saus 5 minuten op laag vuur door en laat daarna afkoelen. Schep voor het serveren het vlees door de saus.
  • Halveer de avocado, haal de pit er uit en prak het vruchtvlees fijn. Pureer samen met de roomkaas en wat zout en peper tot een gladde crème. Snijd de rode kool in hele dunne reepjes. Snijd de watermeloen in dunne plakjes (driehoekjes) en de komkommer in stukjes.
  • Giet de zwarte bonen en spoel ze af in een vergiet. Warm de bonen in 5 minuten op in een steelpannetje, in een bodempje water. Knijp de knoflook er bovenuit en roer de fijngehakte rode peper erdoor. Pureer met een staafmixer tot een gladde crème en breng verder op smaak met zout.
  • Maak nu de tostada’s. Verhit in een ruime koekenpan een laagje zonnebloemolie, bak de soft taco’s per stuk aan beide kanten bruin. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Besmeer de tostada’s met de zwarte bonenpuree, verdeel wat pulled pork erover, rode kool, watermeloen en stukjes komkommer. Maak af met een flinke klodder avocado-roomkaascrème en wat koriander.

Tip!

Tip
Je kunt dit gerecht ook in de oven (150 graden) of een stoofpan bereiden (op laag vuur – ongeveer 3 tot 4 uur). Gebruik dan twee keer zoveel van de saus. In een slowcooker gaat er namelijk geen vocht verloren, maar in de oven of tijdens het stoven wel.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.