Sint borrelplank
Deze borrelplank is in tegenstelling tot wat je misschien gewend bent niet hartig maar zoet. Het is tenslotte Sinterklaas. Leuk als dessert, maar zo’n zoete borrelplank is ook gewoon fijn als tegenhanger van de hartige variant. Daarnaast weet ik bijna zeker dat de kids hier een stuk vrolijker van worden.
Tip: serveer op je mooiste serveerplank voor extra WOW-effect!


Chocoladeletterdip
Ingrediënten
- 320 g chocoladeletter wit, puur of melk
- 2 mandarijntjes
- 100 g druiven
- 1-2 appels
- 50 g pepernoten kruidnootjes
- 1 banaan
Bereidingswijze:
- Breek de chocoladeletter in stukken. Leg in een pan. Vul een iets grotere pan met water en zet de pan met chocoladestukken op de groter pan. Breng het water aan de kook en smelt de chocolade.
- Halveer de appel en snijd het klokhuis er uit, snijd in stukjes. Haal de schil van de banaan en snijd in plakjes. Pel de mandarijntjes.
- Schenk de chocoladedip over in een schaaltje en leg het fruit en strooigoed op een bord of plank erbij. Dip het fruit of strooigoed in de dip.
- Recepten
- Bijgerechten
- Borrel recepten
- Feestdagen recepten
- Sinterklaas recepten
- Snacks
- Tapas recepten
- Zoete recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Appelspiesjes
Ingrediënten
- 1 groene appel
- 1 rode appel
- 1 mandarijntje
- 8 druiven
Bereidingswijze:
- Halveer de appels, snijd het klokhuis er uit. Snijd de groene appel in plakjes. Snijd de rode appel in parten. Snijd de onderkant van de partjes af zodat er een mijtervorm ontstaat en kerf er met een mesje een kruis in.
- Pel de mandarijntjes. Prik de plakjes appel om en om met mandarijntjes en druiven op de satéprikkers en eindig met een mijtertje. Maak zo 4 spiesjes.
- Recepten
- Bijgerechten
- Borrel recepten
- Feestdagen recepten
- Sinterklaas recepten
- Snacks
- Tapas recepten
- Zoete recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Strooigoedrotsjes
Ingrediënten
- 300 g strooigoed
- 200 g melk chocolade
Bereidingswijze:
- Breek de chocolade in stukken. Leg de chocolade in een pan. Vul een iets grotere pan met water en zet de pan met chocoladestukken op de groter pan. Breng het water aan de kook en smelt de chocolade.
- Maak op de bakplaat 12 hoopjes strooigoed. Schep 1-,5 eetlepel gesmolten chocolade over elk hoopje. Laat de rotsjes 1 uur hard worden in de koelkast.
- Recepten
- Bijgerechten
- Borrel recepten
- Feestdagen recepten
- Sinterklaas recepten
- Snacks
- Tapas recepten
- Zoete recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Bladerdeegcadeautjes
Ingrediënten
- 7 bladerdeegplakjes diepvries
- 300 g amandelspijs
- 1 ei
- 1 el suiker
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht).
- Snijd het spijs in platte vierkantjes van 4 x 4 x 1cm. Snijd 4 bladerdeegplakjes door de helft. Leg het spijs op een half bladerdeegplakje en vouw het bladerdeeg om de spijs heen, zodat alle spijs goed bedekt is. Druk naadjes goed aan. Maak zo 8 pakketjes en leg ze op het bakpapier.
- Maak van de andere 3 bladerdeegplakjes strikjes. Klop het ei los en bestrijk de pakketjes met het ei. Druk voorzichtig de strikken en linten vast en bestrijk ze met het ei. Bestrooi ze met suiker en bak de bladerdeegcadeautjes 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze op afkoelen.
- Recepten
- Bijgerechten
- Borrel recepten
- Feestdagen recepten
- Sinterklaas recepten
- Snacks
- Tapas recepten
- Zoete recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.