Zoete aardappelsalade – snelle maaltijd

Snelle salade, groots resultaat

Soms wil je gewoon iets makkelijks dat niet voelt alsof je een zielig slaatje uit de supermarkt wegprikt. Nou, deze zoete aardappelsalade is precies dat. Binnen no time op tafel, boordevol kleur, crunch en smaak. En het fijne? Hij vult goed. Door die geroosterde zoete aardappel heb je echt wat te kauwen, en toch voelt het licht. Perfect als je snel iets voedzaams wil eten zonder uren in de keuken te staan.

Zoete aardappel

Zoete aardappel is wat mij betreft een allemansvriend. Lekker zacht en lichtzoet, maar ook bomvol goede stoffen en vitamines. En als je ‘m even roostert, krijgt hij zo’n lekker gekarameliseerd randje, je weet wel, dat stukje waar je pan een beetje plakt, maar dan op een goeie manier. In deze salade vormt-ie de perfecte basis voor alles wat je er nog bij gooit: denk aan frisse groenten, een romig sausje of een beetje pit. Alles mag, niks moet.

Meal prep like a boss!

Het mooie aan deze salade? Je kunt ‘m makkelijk van tevoren maken. Sterker nog: hij wordt er vaak alleen maar lekkerder op als-ie even heeft gestaan. Dus: maak ’s ochtends een bak vol, neem ‘m mee naar werk of school, en je hebt de rest van de dag het gevoel dat je jezelf goed verzorgd hebt. Meal prep zonder poespas, maar wel met smaak.

Zoete aardappelsalade
Totale tijd15 minuten

Zoete aardappelsalade – snelle maaltijd

4.27 van 45 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

2 portie(s)

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappels in blokjes, gekookt
  • 150 gr kip of gerookte kip gebakken of gesneden
  • 1 broccoli in kleine roosjes gekookt
  • 150 gr doperwten

Dressing

  • 3 el mayonaise
  • 1 el appelciderazijn
  • Peper en zout
  • 1 tl cayenne
  • 2 el verse peterselie
  • 3 el pijnboompitjes

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Meng de gekookte zoete aardappel, broccoli en stukjes kip door elkaar heen. Zorg dat je doperwten ook ontdooid zijn en even kort geblancheerd in kokend water. Meng ook die door de groente heen.
  • Maak de dressing door de mayonaise, appelciderazijn en de cayenne peper met elkaar te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de maaltijdsalade met de dressing, vers gesneden peterselie en geroosterde pijnboompitjes erover.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.