Of houd hem helemaal vega, of voeg je favoriete vegetarische stukjes toe. Maak ‘m extra pittig met wat dungesneden rode peper, voeg wat dungesneden bosui toe of een extra knapperig element van wat geroosterde pijnboompitten of nootjes.
Zoete aardappelsalade: als lunch of diner
Deze zoete aardappelsalade vult prima en kun je goed als avondmaaltijd eten. Heerlijk en lekker makkelijk in de tuin. Ook handig om mee te nemen als lunch. De salade houdt zich dan goed; wel koel bewaren in dat geval.
Tip: heb je al eens de zoete aardappelfrietjes uit de airfryer gemaakt?

Zoete aardappelsalade – snelle maaltijd
Ingrediënten
Ingrediënten
- 2 grote zoete aardappels in blokjes, gekookt
- 150 gr kip of gerookte kip gebakken of gesneden
- 1 broccoli in kleine roosjes gekookt
- 150 gr doperwten
Dressing
- 3 el mayonaise
- 1 el appelciderazijn
- Peper en zout
- 1 tl cayenne
- 2 el verse peterselie
- 3 el pijnboompitjes
Bereidingswijze:
Instructies
- Meng de gekookte zoete aardappel, broccoli en stukjes kip door elkaar heen. Zorg dat je doperwten ook ontdooid zijn en even kort geblancheerd in kokend water. Meng ook die door de groente heen.
- Maak de dressing door de mayonaise, appelciderazijn en de cayenne peper met elkaar te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de maaltijdsalade met de dressing, vers gesneden peterselie en geroosterde pijnboompitjes erover.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.