Yoghurt-sinaasappelcheesecake

 

yoghurt-sinaasappelcheesecake
Totale tijd2 uur 25 minuten

Yoghurt-sinaasappelcheesecake

4.84 van 6 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

8 Personen
  • 500 g Griekse yoghurt
  • 250 g digestives koekjes
  • 125 g gezouten boter
  • 150 g witte chocolade
  • 400 g roomkaas
  • rasp van 1 biologische sinaasappel
  • 40 g poedersuiker gezeefd
  • 2 tl oranjebloesemwater
  • 60 g vloeibare honing om
  • kleine handvol Kaapse goudbessen om te garneren (optioneel)

Bereidingswijze: 

  • Leg een zeef op een pan en bekleed met een schone theedoek. Giet de Griekse yoghurt erin en knijp er met behulp van de theedoek zoveel mogelijk vocht uit. Laat even uitlekken in de zeef terwijl je de rest van de cheesecake maakt.
  • Maal de digestives koekjes in een keukenmachine tot een fijn kruim, of doe de koekjes in een schone theedoek en sla erop met iets zwaars zoals de onderkant van een koekenpan. Smelt de boter en meng de koekkruimels erdoor. Bekleed de springvorm met bakpapier. Verdeel het koekjes-botermengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan met de achterkant kant van een lepel. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat hem iets afkoelen. Meng de yoghurt met de roomkaas en voeg de sinaasappelrasp, poedersuiker en het oranjebloesemwater toe. Spatel de gesmolten chocolade door het yoghurtmengsel en meng goed.
  • Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel de vulling in een gelijkmatige laag over de biscuitbodem, strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel en laat de cheesecake minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Besprenkel de taart met de honing en garneer eventueel met de Kaapse goudbessen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Bekijk hieronder hoe ik deze yoghurt-sinaasappelcheesecake in elkaar draai.

YouTube video

 

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.