Met deze taart moet je zo vaak mogelijk proberen te ontbijten. De yoghurt maakt de ontbijtcake voller, romiger en friszurig, wat ook in de mandarijn zit. Lekker verkwikkend!

Yoghurt ontbijtcake met mandarijn
Ingrediënten
- 50 g boter op kamertemperatuur + extra om in te vetten
- 250 g grove havervlokken bijv. Albert Heijn
- 4 el vloeibare honing + extra om te garneren
- 3 eieren op kamertemperatuur
- 75 g witte basterdsuiker
- merg van 1 vanillestokje
- 1 citroen
- 4 mandarijnen
- 500 g Griekse yoghurt + extra om te serveren
- 40 g bloem
- 1 mespunt zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht 160 °C). Vet de quichevorm in met boter. Meng voor de bodem de havervlokken met de boter en de honing en verdeel over de bodem van de quichevorm. Strijk glad en zet 10 minuten in de oven.
- Splits de eieren en klop de eidooiers in een ruime kom met 50 g basterdsuiker in 5 minuten lichtgeel en superluchtig met de mixer. Mix het vanillemerg door het eierbeslag. Rasp de schil van de citroen en van 1 mandarijn boven het beslag. Pers de mandarijn uit. Mix de rasp, het sap, de yoghurt en de bloem door het beslag.
- Klop in een andere kom de eiwitten met de rest van de basterdsuiker en het zout stijf en glanzend. Spatel het eiwit zo luchtig mogelijk door het yoghurtmengsel en verdeel het over de havervlokkenbodem. Zet een vuurvaste kom met water op de bodem van de oven. Bak de yoghurtcake in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Laat 10 minuten afkoelen.
- Pel de rest van de mandarijnen en meng ze, als je van zoet houdt, met een beetje honing. Serveer de ontbijtcake lauwwarm met mandarijnen en extra yoghurt en honing. Ook lekker met sinaasappelmarmelade.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.