Laten we eerlijk zijn, wie heeft er geen zin in een recept dat in 15 minuten klaar is, maar smaakt alsof je uren in de keuken hebt gestaan? Precies. Dus, trek die keukenschort aan en laten we erin duiken!
De magie van simpele ingrediënten
De basis: eieren en cottage cheese
Wat een gouden duo is dit toch. De eieren zijn luchtig en geven je die stevige basis, terwijl de cottage cheese er een lichte, romige twist aan toevoegt. En weet je wat het mooie is? Cottage cheese zit boordevol eiwitten, dus dit recept is ideaal voor als je een drukke dag voor de boeg hebt en iets vult dat blijft vullen.
Ontbijtspek: het knapperige element
Laten we het even hebben over ontbijtspek. Want zeg nou zelf, wat is een wrap zonder een beetje crunch? Die zoute, krokante goodness tilt dit gerecht echt naar een hoger niveau. Bak het lekker knapperig in de pan (zonder olie, want het spek doet zelf al zijn ding) en laat het even uitlekken op keukenpapier voor de perfecte bite.
Feta: ziltig en smeuïg
De feta is hier de ster van de show. Zodra je het in de pan verkruimelt en mee laat bakken, smelt het lichtjes en zorgt het voor die heerlijke hartige smaak die je bij elke hap verrast. Combineer dat met de luchtige eieren en het is pure magie.
Wrap met ei, feta en spek
Het bakken van de wrap op de omelet is zo’n truc die je doet denken: “Waarom heb ik dit nooit eerder gedaan?” Het maakt het geheel stevig, maar nog steeds lekker flexibel. En als je de wrap omdraait met een groot bord (ja, dat voelt even spannend, maar het is het waard), zit je binnen no-time met een perfect gebakken ei-wrap in je pan.
De final touches!
Nu komt het leukste: de toppings! Denk aan verse plakjes avocado voor die zachte, romige textuur en zoete, sappige tomaat om alles op te frissen. Voeg een paar blaadjes knapperige kropsla toe voor dat gevoel van versheid en maak het af met een drupje honing en een scheutje hot sauce.
Die honing-hot sauce-combo is trouwens echt een geniale zet. Het zoete van de honing en de pittigheid van de hot sauce spelen een soort smaakdans in je mond, geloof me, je gaat het geweldig vinden!
Waar wacht je nog op, dit is het ultieme ontbijt of lunchgerecht!

Wrap met ei, feta en spek
Ingrediënten
- 3 stuks eieren
- 150 gr cottage cheese
- 3 plakken ontbijtspek
- 40 gr feta
- 1 stuk tortillawrap
- 1/4 stuk avocado
- 2 blaadjes kropsla
- 1 stuk tomaat
- 1/2 el honing
- 1 el hot sauce
Bereidingswijze:
- Klop de eieren los. Klop de cottage cheese door de eieren en breng op smaak met peper en zout.
- Bak de spek in een pan zonder boter of olie aan beide kanten krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Laat de pan op het vuur staan voor de eieren.
- Verhit de pan weer op middelhoog vuur. Verkruimel de feta in de pan en laat 2 minuten bakken. Schenk de eieren erin en bak gaar.
- Leg de tortillawrap op de omelet. Draai om en bak de tortilla nog 1 minuut knapperig. Hoe ik dat doe? Zie je bij de tip hieronder.
- Snijd de tomaat en avocado in dunne plakjes. Verdeel de spek, tomaat, avocado, sla, honing en hot sauce over het ei en vouw dubbel.
Tip!

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.