Gezond weekmenu week 9

Tijd om week 9 smakelijk in te luiden! Ik heb weer een heerlijk en gebalanceerd weekmenu voor je samengesteld. Van hartverwarmende stoofpotjes tot frisse salades en een knaller van een ontbijt op zondag. Je smaakpapillen gaan aan hun trekken komen. Dus maak je boodschappenlijst, en duik de keuken in. Laten we gaan genieten van écht goed eten!  

Maandag – Shakshuka met koriander-yoghurt

shakshuka met koriander yoghurt

Maandag is de dag waarop we een kickstart nodig hebben. En hoe kan dat beter dan met deze kruidige shakshuka? Perfect gekruide tomatensaus, romige eieren en een frisse koriander-yoghurt om het af te maken. Neem er een stuk knapperig brood bij om al die heerlijke saus op te dippen. Je maandag start zo toch perfect?  

Shakshuka met koriander-yoghurt

Dinsdag – Braadworst in cider-mosterdsaus

Braadworst in cider mosterdsaus

Vandaag pakken we uit met sappige braadworst in een fluweelzachte cider-mosterdsaus. De combinatie van hartig en zoet is echt een match made in heaven. Serveer met een romige aardappelpuree of knapperige groenten voor een complete maaltijd. 

Braadworst in cider-mosterdsaus

Woensdag – Kipstoof met meiknol en orzo

Kipstoof met meiknol en orzo miljuschka

Het is woensdag, de week is in volle gang, en we hebben behoefte aan iets voedzaams, maar toch licht. Deze kipstoof met meiknol en orzo is precies dat! De malse kip, de subtiele smaak van de meiknol en de zijdezachte orzo maken dit tot een gerecht waar je blij van wordt, en de kip is goed voor wat extra eiwitten!  

Kipstoof met meiknol en orzo

Donderdag – Kleurige couscoussalade

Kleurige couscoussalade

Tijd voor een frisse, vrolijke salade. Deze kleurige couscoussalade zit bomvol smaak en vitamines. Knalgroene kruiden, zoete granaatappelpitjes en een lekkere dressing, gezond eten was nog nooit zo leuk (en lekker!). 

Kleurige couscoussalade

Vrijdag – Boerenkoolrisotto

Boerenkoolrisotto

Yes, vrijdag! Tijd voor een heerlijk romige risotto, maar dan met een twist. Boerenkool en risotto samen? Absoluut! De diepe, hartige smaken van de boerenkool combineren perfect met de smeuïge rijst en Parmezaanse kaas. Comfort food met een gezonde upgrade! Blijven genieten hé lieve mensen. Vier het weekend en balans is key!  

Boerenkoolrisotto

Zaterdag – Lauwwarme quinoasalade met warmgerookte zalm

Lauwwarme quinoasalade

Weekend vibes! We houden het licht en elegant met deze lauwwarme quinoasalade. De warme gerookte zalm smelt bijna op je tong en in combinatie met de nootachtige quinoa en frisse dressing is dit een maaltijd waar je van blijft genieten 

Lauwwarme quinoasalade met warmgerookte zalm

Zondag – Powergranola met gepofte rijst, pitten en kokos

Powergranola met gepofte rijst, pitten en kokos

Zondag is perfect voor een uitgebreid en gezond ontbijt. Deze powergranola zit vol crunch, smaak en energie. Geroosterde pitten, luchtige gepofte rijst en een vleugje kokos maken dit tot een ontbijt waarmee je de dag (en de nieuwe week) vol power start! 

Powergranola met gepofte rijst, pitten en kokos

Zo, dat is ‘m: een week vol smaak, kleur en gezonde vibes, wat wil je nog meer?!  

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.