Binnen 30 minuten op tafel weekmenu week 21

Je hebt geen uren de tijd, maar je wil wel lekker eten. Niet saai, niet uit een pakje, maar écht eten waar je blij van wordt. Bomvol smaak, klaar binnen 30 minuten en misschien wel het allerbelangrijkste, met recepten waar je energie van krijgt, in plaats van dat ze je uitputten. Dus of je nu net thuiskomt van werk, kinderen aan je been hebt hangen, of gewoon geen zin hebt in een kookmarathon: dit menu is jouw culinaire reddingsboei.
Alles in max een half uurtje op tafel. Hoppa!

Maandag – Eenpansgerecht enchiladas

miljuschka enchilades

Het is maandag. Je hoofd zit vol, je energie is half. Maar guess what? Dit eenpansfeest maakt alles goed.
Deze enchilada bowl is de cheat code onder de Mexicaanse klassiekers. Geen ingewikkeld gerol met tortilla’s of ovengedoe, maar gewoon: hup alles in de pan, roeren, smelten en smullen maar.

Wat zit erin? Gehakt of vegetarisch rul, kidneybonen, tomatenblokjes, maïs, kruiden, kaas… en een flinke schep comfort.

Eenpansgerecht enchiladas

Dinsdag – Rijstnoedels met crispy chili olie 

Mil Noedels

Dinsdag wordt spicy! En snel. Dit gerecht is zo goed, dat je na de eerste hap al niet meer begrijpt waarom je ooit nog afhaalnoedels zou bestellen.
Zacht gestoomde rijstnoedels worden overgoten met een zelfgemaakte crispy chili olie, en ja, dat klinkt ingewikkeld, maar het is letterlijk: olie heet maken, op smaak brengen, overgieten. Klaar.

De smaken? Umami, knapperig, pittig, zilt en een beetje aards. Zo’n gerecht dat je wakker maakt uit je dinsdagdip.
Afgetopt met pinda’s, sesam en lente-ui: echt AF.

Rijstnoedels met crispy chili olie 

Woensdag – Caesar pasta salade

Mil pastasalade caesar miljuschka

Halverwege de week? Dan mag het wat luchtiger, frisser, maar nog steeds retelekker.
Deze caesar pastasalade is het liefdevolle huwelijk tussen een klassieke salade en een hartige pastabowl.
Krokante croutons, sappige kip, knapperige romaine sla, die romige dressing met ansjovis-soul… en dat allemaal gemixt met perfect gegaarde pasta.

 

Caesar pasta salade

Donderdag – Eenpansgerecht romige gnocchi met spinazie en champignons

Gnocchi spinazie champignons

Donderdagavond is voor zacht, romig troostvoer.
En deze gnocchi is comfort in een kom, alsof je een dikke knuffel eet.
Je bakt champignons mooi bruin, voegt gnocchi toe die je niet hoeft te koken (ja echt), romige room, spinazie en wat knoflook en nootmuskaat. Binnen 25 minuten heb je een bord vol rijke, Italiaanse vibes.

Zin in extra bite? Voeg wat pijnboompitten of walnoten toe. En gooi er lekker wat Parmezaan overheen. Want kaas = liefde.

Eenpansgerecht romige gnocchi met spinazie en champignons

Vrijdag – Hét 1, 2, 3 pannenkoekenrecept

1, 2, 3 pannenkoekenrecept

Dit pannenkoekenrecept is letterlijk kinderlijk eenvoudig. Eén ei, twee kopjes melk, drie kopjes bloem, that’s it. En dan bakken maar!

Maak een hele stapel en laat iedereen aan tafel z’n eigen toppings kiezen:
– Banaan & pindakaas
– Aardbeien & Griekse yoghurt
– Spek & stroop
– Of gewoon klassiek met poedersuiker.

Feest!

Hét 1, 2, 3 pannenkoekenrecept

Zaterdag – Homemade kapsalon

Homemade kapsalon miljuschka

Zaterdag = snackavond. Maar dan homemade, met je eigen twist.
Friet uit de oven (of airfryer), daarop kruidig gehakt of shoarma, lekker veel gesmolten kaas, frisse sla en natuurlijk knoflooksaus. Alles wat je van een kapsalon wil, maar dan net even gezonder en 10x lekkerder. Klaar in een half uurtje, inclusief danspauze tijdens het smelten van de kaas. Laat iedereen z’n eigen bakje samenstellen, kids proof, party proof, weekend proof.

Homemade kapsalon

Zondag – Zomerse wentelteefjes met aardbeien

Zomerse wentelteefjes

Zondag is voor traag ontwaken, koffie in bed en iets zoets dat ruikt naar vakantie.
Wentelteefjes dus. Maar dan met een zomerse twist: sappige aardbeien, een vleugje vanille, een snuf kaneel en knapperig gebakken boterhammen (ja, het mag zelfs oud brood zijn: extra bonuspunten).

Serveer met Griekse yoghurt, munt, misschien wat honing of poedersuiker. En vergeet vooral de espresso ernaast niet.

Zomerse wentelteefjes met aardbeien

Kijk eens aan! Zeven dagen, zeven recepten, nul stress in de keuken.
Want echt: koken hoeft geen uren te duren om lekker te zijn.
Met een beetje voorbereiding, wat slimme recepten en een flinke scheut enthousiasme zet je zo een feestmaal op tafel. Dus of je nu voor jezelf kookt of voor een heel gezin: laat het snel, makkelijk én lekker zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en in een culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.