Weekmenu week 21

Ben jij er klaar voor om de keuken in te duiken met smaak, gemak en vooral veel plezier? Dan zit je hier goed, want ik heb een weekmenu voor je in elkaar gedraaid dat barst van de wereldse smaken, feelgood recepten en heel belangrijk: gerechten die je gewoon wilt maken.

Van een frisse Griekse bowl tot pittige nasi, van romige gnocchi tot streetfood taco’s die je het weekend inslingeren met een glimlach. En ja, op zondag sluit je af met een dessert waar je spontaan je tafelgenoten mee imponeert (en jezelf trouwens ook).

Dus gooi je keukenkastjes open, schort om, pan op het vuur en: let’s goooo!

Maandag – Griekse proteïne kip bowl 

Mil Griekse kip bowl

Maandag… Moe? Geen puf? Geen zorgen, ik heb je gedekt. We starten de week fris, gezond en vullend met deze Griekse kip bowl. Denk: perfect gegaarde kip met een mediterrane kruidenmix, fluweelzachte tzatziki, knapperige groenten en een flinke lepel couscous of bulgur. Alles bij elkaar in een vrolijke bowl, lekker instaproof, maar vooral: MEGA lekker. En het mooie? Deze bowl zit bomvol eiwitten en vitamines. Zo, nu kan de rest van de week beginnen.

 

Griekse proteïne kip bowl 

Dinsdag – Miljuschka’s Nasi goreng

Mil Nasi goreng

Nasi-dag! En wat voor één. Deze nasi goreng is een ode aan de Indonesische. Rijk van smaak, beetje pittig, en met dat versgebakken eitje erbovenop? Hemels! Dit gerecht is de perfecte ‘restjes-maaltijd’, ideaal dus als je nog een verdwaalde wortel of halve paprika in je groentelade hebt liggen. Gooi erin wat je hebt, roerbakken tot het goudbruin en geurig is, en afmaken met kroepoek of gebakken uitjes.

Miljuschka’s Nasi goreng

Woensdag – Shakshuka: paprika-tomatenstoof uit het Midden-Oosten

Shakshuka

Woensdag is voor warmte, comfort en een beetje avontuur. Deze shakshuka is zo’n gerecht waar je een pan van leeg eet met een stuk brood en het gevoel hebt dat afreist naar een zonnige bestemming. Wat zit erin? Roodgloeiende paprika’s, rijpe tomaten, komijn, een snuf chili en dan die eitjes die precies goed garen in de saus. Zacht, smeuïg, en perfect om stukjes brood in te dippen.

En het allerbeste: je maakt alles in één pan, zonder gedoe. Zet het midden op tafel, laat iedereen z’n eigen eitje pakken, en tada! Het is gezelligheid op woensdag. Genieten toch?

 

Shakshuka: paprika-tomatenstoof uit het Midden-Oosten

Donderdag – Eenpansgerecht romige gnocchi met spinazie en champignons

Gnocchi spinazie champignons

Gnocchi? Yes, baby. En dan in een romige saus met verse spinazie en gebakken champignons… Dit is comfortfood deluxe. Alsof een Italiaanse nonna je een warm dekentje omdoet en zegt: “Rust maar even uit, ik kook wel.” Wat zo fijn is: je hoeft alleen maar één pan te pakken. Gnocchi erbij, groente erbij, een flinke lepel crème fraîche of roomkaas, en klaar. Alles wordt zo lekker zacht en romig dat je eigenlijk niet eens een bord nodig hebt. Gewoon direct uit de pan met een stuk brood erbij.

Eenpansgerecht romige gnocchi met spinazie en champignons

Vrijdag – Smashed dumpling taco’s

Food Smashed dumplings

Hello weekend! En we gaan feestelijk van start met deze knapperige dumpling taco’s. Een beetje Azië meets streetfood meets comfortfood. Dit is het gerecht waar je blij van wordt na een lange week. Taco’s of eigenlijk tortilla’s met een dumpling vulling. Ja, echt best of both worlds.

 

Smashed dumpling taco’s

Zaterdag – Eenpans pasta pesto

eenpans pasta pesto mil

Tijd voor comfort, relaxen en even bijkomen. En dat betekent: pasta pesto. Maar niet zomaar eentje hoor. Nee, deze is ultra creamy, vol verse pesto, tomaatjes, mozzarella en een beetje magie. Alles gaat in één pan, je hoeft er nauwelijks bij te blijven, en na een kwartiertje heb je een dampende kom vol Italiaanse liefde. Zo je chill-avond kan beginnen.

Eenpans pasta pesto

Zondag – Lemon meringue cheesecake

lemon meringue cheesecake

We eindigen de week met een KNALLER van een dessert. En geloof me: deze lemon meringue cheesecake is alles wat je wil op zondag. Zoet, zuur, romig, luchtig, het is een feestje in laagjes. Een kruimelige bodem, zijdezachte citroen-cheesecakevulling en daarbovenop een fluffy toef meringue die je even flambeert (of grillt) voor dat magische gebrande randje. Echt zo’n taart waar je iedereen stil mee krijgt.

Lemon meringue cheesecake

Zo, dat was ‘m dan: je weekmenu van week 21!

Dus eet, proef, deel, en vergeet vooral niet te dansen in de keuken. Want zeg nou zelf: lekker eten maakt het leven leuker, toch?

Dikke kus en tot volgende week.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en in een culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.