Weekmenu week 20

Daar is die weer! Een gloednieuw, super lekker weekmenu. We gaan deze week niet zomaar eten, nee, we gaan het vieren. Want zeg nu zelf: eten is het ultieme moment om even stil te staan. Even ademhalen. Even samen zijn. Of je nu alleen aan tafel zit met een goed glas wijn of met je gezin dat z’n best doet om niet te ruziën over de laatste aardappel uit de ovenschaal, het draait allemaal om smaak, sfeer en gezelligheid.

Ik heb voor deze week een paar echte pareltjes uitgekozen. Van juicy traybakes tot Italiaanse comfortfood, en van smeuïge kip waar je bijna je naam voor verandert tot frisse ijskoffies op zondag. Elke dag een feestje op je bord, en allemaal makkelijk te maken zonder urenlang in de keuken te staan.

Maandag – Traybake met kip, courgette en balsamico

Mil traybake met kip

We beginnen de week easy peasy, maar zo smaakvol dat je maandag meteen een goed humeur krijgt. Deze traybake is een allemansvriend: stukjes malse kip, goudbruin geroosterde courgette en die stroperige balsamico die alles bij elkaar brengt als een knuffel in sausvorm. De perfecte maaltijd om je week mee te starten als je het aan mij vraagt.

 

Traybake met kip, courgette en balsamico

Dinsdag – Gnocchi caprese: een lekker zomers pastagerecht

gnocchi caprese

Zin in zon op je bord? Deze gnocchi caprese is als een Italiaanse zomervakantie in je mond. Geroosterde tomaatjes, romige mozzarella die net smelt op het juiste moment en geurige basilicum die je doet wegdromen naar Toscaanse heuvels. De gnocchi worden goudbruin gebakken voor dat krokantje aan de buitenkant en fluffy binnenin. En echt: binnen 20 minuten zit je met een big smile aan tafel.

Gnocchi caprese: een lekker zomers pastagerecht

Woensdag – Marry me chicken

Marry me chicken miljuschka

Oké, luister. Dit is geen gewone kip. Dit is “vraag me ten huwelijk” kip. Zo romig, zo intens smaakvol, met zongedroogde tomaatjes en knoflook die langzaam je ziel binnensijpelen. Perfect voor een avond waarop je iemand echt wil imponeren, inclusief jezelf. Serveer met verse pasta of een stukje knapperig brood om die saus mee op te dippen. En geloof me: je likt de pan uit.

 

Marry me chicken

Donderdag – BBQ-salade met entrecote en chimichurri dressing

BBQ salade

Tijd voor power op je bord. Deze salade is allesbehalve saai. Denk: perfect gegaarde entrecote, knapperige groenten en een frisse chimichurri dressing die een explosie van smaak geeft. Pittig, kruidig, fris en vullend. Ideaal als je zin hebt in iets lichts maar toch stoers. En de dressing wil je echt op alles gaan smeren deze zomer.

BBQ-salade met entrecote en chimichurri dressing

Vrijdag – Paddenstoelen risotto

Mil Paddenstoelenrisotto

Vrijdag is comfortfood-dag. En deze paddenstoelenrisotto is alsof je wordt ingestopt met een dekentje, maar dan eetbaar. Fluweelzachte rijst, diepe umamismaak van gebakken paddenstoelen, een snuf Parmezaan en een scheut liefde. Gooi er eventueel wat truffelolie over als je echt wil uitpakken. Glaasje witte wijn erbij, kaarsje aan, en je weekend begint stijlvol.

 

Paddenstoelen risotto

Zaterdag – Gestoomde broodjes met geroosterd buikspek

Buikspek miljuschka

Weekend vibes all over. Dit is een gerecht waarmee je punten scoort. Zachte, fluffy bao buns gevuld met sticky, gekarameliseerd buikspek. Je weet niet wat je overkomt. Zout, zoet, umami, alles in één hap. En ja, het is even wat meer werk. Maar zet een playlist op, schenk jezelf wat lekkers in en maak er een zen moment van in de keuken. Het is het waard, beloofd.

 

Gestoomde broodjes met geroosterd buikspek

Zondag – 3x De lekkerste ijskoffies met een twist

IJskoffie met capsules en verpakking miljuschka

Zondag is voor chillen. Voor uitslapen, serietje erbij en een goeie ijskoffie. Of drie. Ik zou zeggen probeer ze allemaal, met kokos, karamelsaus of een vleugje espresso martini vibes. Dit is geen koffie zoals je ‘m van kantoor kent, dit is vakantie in een glas.

Perfect voor een brunch of om jezelf te verwennen tijdens dat middagzonnetje op je balkon.

 

3x De lekkerste ijskoffies met een twist

En zo is de week alweer voorbij. Ik hoop dat je veel lekkere inspiratie uit dit gloednieuwe weekmenu heb kunnen halen! Verras jezelf, je tafelgenoten en maak er een mooie week van lieve mensen. Tot volgende week!

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.