Deze week staat er weer een verrassend menu op jou te wachten. Vis, vlees en vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Deze week kies is voor een reis rond de wereld. Ben je benieuwd naar mijn nieuwe weekmenu? Lees dan snel verder en laat je verrassen door deze wereldse lekkernijen.
Maandag – Pittige roerbak met vega gehakt en zwarte bonen
Meatless Monday! Ik doe het niet elke week, maar deze week lekker wel. Deze pittige roerbak met vega gehakt en zwarte bonen is een perfect maaltje voor de maandag. Het fijne aan dit recept is dat je hem in 30 minuten op tafel hebt en dat het lekker vol groenten zit.
Dinsdag – Taco met zelfgemaakte schnitzel
Een goede schnitzel, hoe lekker is dat? Ik ben er dol op! En ik maak dan ook vaak mijn eigen schnitzel. Dat is namelijk helemaal niet moeilijk. In dit recept, maak ik taco‘s met zelfgemaakte schnitzels. Hoe je dat aanpakt? Ik laat het je zien van het paneren tot het bakken. Dit is het recept.
Woensdag – Glutenvrije quiche met gerookte zalm
Met Pasen, had ik een lekkere quiche op tafel en ik realiseerde me dat een quiche eigenlijk perfect is voor doordeweeks. Je hebt hem zo gemaakt. Je kan het zowel met lunch als met avondeten op tafel zetten en je kan er al je overgebleven groenten en vis of vlees in kwijt. Hoppa is je koelkast ook weer leeg. Vandaag maak ik een quiche met gerookte zalm, heerlijk!
Donderdag – Gevulde courgette met doperwtenpuree en couscous
Groen moet je doen en als er iets een groen recept is, is dit het. Deze gevulde courgette met doperwtenpuree en couscous is een heerlijk bijgerecht of een vega hoofdgerecht naast bijvoorbeeld een lekkere salade. Ook een perfect zomers maaltje voor naast de BBQ. Als dus ooit dat zomerse weer komt…
Vrijdag – Risotto met prei, gorgonzola en bacon
Risotto heeft ten onrechte de naam om ingewikkeld te zijn. Persoonlijk vind ik dat erg meevallen. Het belangrijkste is het goed garen van de rijst, de bouillon in kleine beetjes toevoegen en goed roeren. De garing is essentieel: niets vervelender dan half gare rijst tussen je tanden. Risotto moet een bite hebben, maar niet téveel! Kijk maar naar dit recept van risotto met prei, gorgonzola en bacon, helemaal niet moeilijk.
Zaterdag – Ultieme New York hot dog
Weekend! Tijd voor wat snacks. Niet te veel gedoe gewoon lekker comfort food en rustig aan doen. En wat is er dan beter dan een echte New York hot dog. Niets toch?
Zondag – MonChou taart met Lotus en chocolade
Een klassieker met een twist, MonChou taart, maar dan met Lotus en chocolade in plaats van Bastogne en kersen. Ik ben dol op cheesecake en dat staat dan ook vaak op het menu van zondag bakdag. In principe zou je een MonChou taart kunnen zien als een no-bake cheesecake. Je maakt dus een koekbodem met behulp van koekjes en gesmolten boter en daarbovenop gaat de vulling. Een paar uur in de koelkast en klaar. Maak je deze op zondag, dan kan die maandag me naar kantoor, dan heb je net als ik: maandag bakdag. Worden je collega’s blij van.