Een nieuwe week betekent een nieuw menu vol heerlijke gerechten. Deze week draait om smaakvolle combinaties, makkelijke maaltijden en een beetje extra genieten. Van voedzame klassiekers tot verrassende twists op bekende favorieten, ik heb het allemaal. Dus zet je boodschappenlijst klaar en laten we koken!
Maandag – Zoete aubergine met fried rice uit de Airfryer met komkommersalade

Maandag staat in het teken van makkelijk en lekker. En dit recept snapt die opdracht als geen ander. Zoete, sticky aubergine die uit je Philips Airfryer komt alsof ‘ie rechtstreeks uit een topkeuken komt, gecombineerd met knapperige fried rice en een frisse komkommersalade. Het klinkt als iets waar je uren voor in de keuken moet staan, maar guess what? De airfryer doet gewoon het meeste werk. Dus jij hebt tijd om even bij te komen van de dag, terwijl je huis zich vult met de geur van pure comfortfood. Win-win!
Dinsdag – Romige preisoep met makreel en knolselderij

Dinsdag is soepdag! En niet zomaar een soep, maar een romige preisoep met gerookte makreel en knolselderij. Deze soep is hartverwarmend en vol van smaak, perfect voor een avond waarop je zin hebt in comfortfood zonder uren in de keuken te staan. Extra lekker met een knapperig stukje brood erbij!
Woensdag – Romig eenpansgerecht met pasta en groene asperges

Midden in de week verdienen we een gerecht dat snel klaar is, maar wél luxe aanvoelt. Deze romige pasta met groene asperges is precies dat! Asperges zijn nu op hun best en geven een frisse bite aan dit romige eenpansgerecht. Pluspunt: minder afwas, meer genieten. Daar houden we van.
Donderdag – Ajam smoor – Indische ketjap kip

Op donderdag reizen we culinair af naar Indonesië met deze goddelijke ajam smoor. Mals gestoofde kip in een rijke ketjapsaus, precies zoals je het wilt. Serveer met rijst en wat knapperige groenten voor een perfect bordje comfortfood dat je huis heerlijk laat ruiken.
Vrijdag – Traybake met kip, courgette en balsamico

Het weekend staat voor de deur en dat vraagt om een makkelijke maaltijd. Met deze traybake hoef je alleen alles op een bakplaat te doen en de oven doet de rest. De combinatie van sappige kip, geroosterde courgette en een vleugje balsamico zorgt voor een smaakexplosie met minimale inspanning.
Zaterdag – Risotto met geroosterde tomaten, rozemarijn en basilicum

Zaterdag is perfect voor een heerlijk bord risotto. Deze variant met tomaat en basilicum is lekker romig en zit bomvol Italiaanse smaken. Een glas witte wijn erbij en je waant je zo in een gezellig trattoria in Toscane. Je moet wel wat liefde geven aan dit recept, want risotto betekent roeren. Maar geloof mij: dat harde werken, wordt beloond!
Zondag – Regenboog fruittaart

De week sluiten we feestelijk af met een kleurrijke regenboog fruittaart. Een frisse, lichte taart vol seizoensfruit die er niet alleen prachtig uitziet, maar ook verrukkelijk smaakt. Perfect als afsluiter van de week of gewoon als excuus om iets lekkers te bakken. Want zeg nu zelf, een zondag zonder taart is gewoon niet compleet.
Met dit weekmenu is jouw eettafel elke dag een feestje. Laat je inspireren en proef hoe makkelijk het is om gevarieerd en lekker te eten. Fijne week!