Weekmenu week 14

Een nieuwe week, een nieuw menu! En wat voor één… Deze week duiken we in comfortfood met een twist, pittige verrassingen en frisse lentefavorieten. Van een robuust stoofpotje tot een ultieme lente salade en een goddelijke kersencake als toetje op zondag, elke dag is een feestje op je bord, reken daar maar op. Dus trek je schort aan en laten we beginnen! 

Maandag – Surf ‘n’ turf stoofpotje

Surf en turf stoofpot

We trappen de week af met een stoofpotje dat snel op tafel staat, maar smaakt alsof het uren heeft staan pruttelen. Dit surf ‘n’ turf gerecht combineert de kruidige pit van chorizo met de delicate smaak van witvis in een rijke, hartige saus. Een gerecht met diepe smaken en een heerlijke structuur. Serveer het met knapperig brood om de saus op te dippen of met een luchtige puree voor een extra smeuïg geheel. Perfect om de week goed te beginnen! 

Surf ‘n’ turf stoofpotje

Dinsdag – Thaise rode curry met kip

Mil Rode curry DEF

We trekken vandaag de Thaise keuken in! Deze rode curry met kip is precies wat je nodig hebt om een beetje pit aan je week toe te voegen. Het romige van de kokosmelk en de kick van de rode curry maken dit gerecht onweerstaanbaar. Voeg lekker veel knapperige groenten toe voor een extra bite en serveer het met witte rijst. Dit is een gerecht waar je geheid je bord bij aflikt.

Thaise rode curry met kip

Woensdag – Andijviestamppot met spekjes

andijviestamppot met spekjes

Een gouwe ouwe, maar dan met net dat beetje extra. Andijviestamppot met spekjes is zo’n gerecht dat je terugbrengt naar je jeugd, maar dan met een volwassen twist. De combinatie van de smeuïge aardappelpuree, frisse rauwe andijvie en het zoutige van de spekjes is gewoon top. Wil je een beetje extra pit? Voeg dan een lepeltje grove mosterd toe of bak wat chorizo mee voor een smokey kick. Wedden dat dit een blijvertje wordt? 

Andijviestamppot met spekjes

Donderdag – Ultieme lente salade

Voorjaarssalade miljuschka

Tijd om wat frisheid in de week te brengen met deze ultieme lente salade! Knapperige groenten, romige kaas, een perfecte dressing en misschien een handje noten of granaatappelpitjes voor die extra crunch, dit gerecht schreeuwt gewoon: voorjaar. Serveer het als lichte lunch of als bijgerecht bij een gegrild stukje vis of kip. Fris, gezond en gewoon ontzettend lekker! Perfect voor de donderdag als je het aan mij zou vragen.  

Ultieme lente salade

Vrijdag – Zoetzure noedels met ananas

Zoetzure noedels

Vrijdag is het tijd voor een tropisch feestje op je bord. Deze zoetzure noedels met ananas brengen het beste van zoet, zuur en hartig samen in één gerecht. De ananas zorgt voor een frisse twist, terwijl de noedels heerlijk de saus opnemen. Tip! Voeg wat knapperige groenten en eventueel een handje cashewnoten toe. Dit is een heerlijk gerecht om het weekend goed in te luiden. 

Zoetzure noedels met ananas

Zaterdag – Croque Monsieur

Croque monsieur Branded miljuschka

Zaterdag vraagt om iets makkelijks, maar dat betekent niet dat je inlevert op smaak. De Croque Monsieur is een Franse klassieker die ultiem comfortfood uitstraalt. Knapperig goudbruin brood, rijkelijk belegd met ham en gesmolten kaas, en natuurlijk die romige bechamelsaus on top… hallo, Franse perfectie! Serveer ‘m met een frisse salade of wat cornichons voor dat heerlijke contrast tussen hartig en fris. Dit is precies wat je wil in het weekend.

Croque Monsieur

Zondag – Kersencake met kokos en cacao

Kersencake met kokos

En dan zondag… de dag waarop je rustig aan doet en jezelf trakteert op iets zoets. Deze kersencake met kokos en cacao is een droom. De zoetzure kersen combineren perfect met de diepe chocoladesmaak en de kokos maakt het lekker tropisch. Perfect bij een kopje thee of als afsluiter van een uitgebreid weekenddiner. Zondag was nog nooit zo lekker. 

Kersencake met kokos en cacao

Eet smakelijk! Met dit weekmenu heb je voor elke dag iets om naar uit te kijken. Of je nu zin hebt in comfortfood, een frisse salade of een spicy gerecht – het zit er allemaal in. Geniet van het koken en vooral: geniet van het eten.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.