Gooi jij het water waarin je eieren hebt gekookt altijd achteloos weg? Think again! Want dat water is goud waard. Benieuwd hoe dat zit? Lees snel verder.
De truc
Heb je veel planten in huis? Dan weet je vast dat het verzorgen ervan soms best lastig kan zijn. Iedere plant heeft andere behoeftes (net mensen!). De een houdt van licht en veel water, de ander van een donker hoekje en droge voeten. Gaan jouw plantjes niet helemaal lekker? Dan is de kans groot dat je ze te veel of juist te weinig water geeft, of dat ze niet op de juiste plek in je huis staan. Tocht kan voor kamerplanten ook nadelig zijn. Zit dat allemaal goed en weet je even niet meer hoe je die zielige plant weer op kunt lappen? Het water waarin je je eieren hebt gekookt kan precies zijn waar je plant behoefte aan heeft.
De C van calcium
Dat zit zo. In eierschalen zit calcium. Een deel van dat calcium komt in het water terecht wanneer je een ei kookt. Daardoor is dat ei-kookwater rijker aan calcium dan gewoon water uit de kraan. En laten planten nou dol zijn op calcium!
Dat zorgt ervoor dat de PH-waarde van een plant op peil is, wat de plant in staat stelt om voedingsstoffen zo goed mogelijk op te nemen. Het water dat je normaal gesproken zou weggooien, is dus eigenlijk een heel goede natuurlijke voeding voor je planten.
Zo pak je het aan
Laat water waarin je jouw eitje hebt gekookt afkoelen tot kamertemperatuur. Giet vooral geen kokendheet water op je groene vrienden, want daar worden ze diep ongelukkig van. Na het afkoelen kun je het calciumrijke water gebruiken, zoals je met gewoon water kunt doen.