Waar ben ik aan begonnen……

Categorieën: Blogs

Heremetijd waar ben ik aan begonnen, haha. Die vraag heb ik mezelf de laatste tijd vaak gesteld. Want het kost tijd, energie en geld. Maar ik kon jullie vraag om een Website niet meer negeren. Een logische vraag ook. Want tot vandaag waren de recepten alleen terug te vinden op mijn Instagram pagina. Op zijn zachts gezegd niet zo makkelijk zoeken en dus niet zo handig.

Nu moet je weten, ik ben digibeet en haat zaken waar ik niks van begrijp. Ik heb het daardoor jaren uitgesteld. Maar zonder wrijving geen glans. Dus heb ik mezelf gedwongen te kijken naar wat ik echt wil in de toekomst. Mijn leven is de afgelopen jaren nogal een wervelwind geweest dus toen ik vorig jaar tegen de spreekwoordelijke muur ben geknald, heb ik besloten prioriteiten te stellen. Waar word ik nou het gelukkigste van? Met stip op 1 staan mijn kids, de mensen waar ik van hou. Maar op 2 is het absoluut eten en op 3 verhalen maken. Die laatsten zijn gelukkig ook nog eens mijn werk. 

Toch merkte ik dat ik steeds vaker bezig was met randzaken en minder in de keuken. Van administratie tot meetings. Het hoort allemaal bij een groeiend bedrijf. Groei is goed maar  heeft wel sturing nodig. Dus heb ik de handrem aangetrokken en ben met slippende banden in het lanceren van een Website gestapt. Begin December besloot ik het 10 januari te gaan lanceren. Nu is december  op zich al een maand waar flink wat druk zit en nu nog behoorlijk wat extra druk bij kwam vanwege het idee de website in januari te lanceren.

Maar het was ook fijn om te doen. De afgelopen jaren heb ik een woestenij aan recepten gecreëerd. Typisch Mil; niet in een mapje geordend. Nee, in notities op mijn telefoon, op Instagram, verschillende laptops, schriften in de keuken, in mijn mail. Eigenlijk overal en nergens. Structuur is net als techniek tot op heden niet mijn sterkste kant. Dus heb ik zo goed en kwaad als ik kon alle recepten verzameld op één plek. Foto’s moesten worden terug gevonden of opnieuw worden geschoten of überhaupt gemaakt worden. Het voelde als een volksverhuizing van culinaire informatie die ik de afgelopen jaren heb verzameld en die ik nu eindelijk op een vaste plek met je kan delen.

Dus deze site is voor jou. Voor mijn Instagram bakleger die de recepten van mijn cheesecakes, chocoladetaarten en plantaardige baksels nu makkelijk terug kan  vinden. Maar vooral ook voor mezelf. Want nu moet ik tijd vrij maken om deze plek te onderhouden en aan te vullen. Wat resulteert in kruizen in mijn agenda om inspiratie op te doen, recepten te ontwikkelen, te koken, te fotograferen en ja ook die doodenge technische achterkant. Maar ik ben er zo goed als kan, klaar voor. Let the games begin!

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!