Tomaten uit blik
Voor deze makkelijke tomatensoep gebruik ik een combi van tomatenpuree en tomatenblokjes uit blik. De verse tomaten laat ik deze keer dus achterwegen. Waarom? Gewoon, omdat tomaten uit blik een stuk goedkoper zijn en het is eerlijk gezegd net zo lekker. Let zeker eens op de aanbiedingen en sla vooral lekker een voorraadje in, want producten uit blik kun je in het algemeen super lang bewaren. Trouwens ook heel handig voor als je eens gezond wil eten, zonder al te veel geld uit te geven.
Wil je vaker met producten uit blik koken? Haal dan ook eens tonijn uit blik in huis, waar trouwens drie lekkere recepten van op mijn website staan.
Makkelijke tomatensoep maken
Zoals ik al zei, is mijn tomatensoep mega easy. Je begint met een basis van heerlijke kruiden en specerijen. Bak wat ui, knoflook en tijm in een pan en voeg daar de tomatenpuree aan toe. Daar voeg ik ook nog wat suiker aan toe, want dit haalt het zure van de tomatenpuree weg. Doe de tomaten uit blik in een pan en voeg de groentebouillon toe. Laat dit alles even lekker inkoken en breng op smaak met peper en zout. Voor de verandering blend ik deze tomatensoep niet. Ik maak het helemaal af met een vleugje room.
Andere tomatensoep
Wil je liever een glad soepje? Maak dan deze tomatencrèmesoep met peterselie-olie of deze pittige geroosterde tomatensoep en wat dacht je van deze venkel-tomatensoep met tempeh? Allemaal heerlijk, maar nu eerst deze variant. De precieze bereidingswijze vind je zoals altijd hieronder. Geniet ervan!

Tomatensoep
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 3 witte uien gesnipperd
- 2 knoflooktenen
- 4 takjes tijm
- 1 tl suiker
- 1 blik tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 l groentebouillon
- Peper en zout
- 1 scheutje room optioneel
Bereidingswijze:
- Doe de olie in de pan en voeg de gesneden witte ui toe. Laat dit op laag vuur zacht worden. Doe de knoflook en de takjes tijm in de pan.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak goed aan. Voeg de suiker toe en schep om.
- Doe het blik tomaten in de pan en voeg de groentebouillon toe. Laat dit iets inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
- Maak optioneel af met een scheutje room.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.