Vrolijk Pasen! Hier tips om een perfect ei te koken!
Ook al vieren we dit jaar Pasen waarschijnlijk niet met al onze geliefde familie en vrienden, laten we proberen het thuis toch gezellig te maken. Een mooi gedekte paastafel, versgeperst sap en vers afgebakken broodjes. En een ei hoort daar natuurlijk bij! Maar hoe kook je dit weekend je eitje tot de perfecte garing?
Allereerst: bewaar je eieren op kamertemperatuur. Mocht je ze toch liever in de koelkast hebben, kook ze dan ietsje langer of haal ze op tijd eruit.
Voor de kooktijd hieronder ga ik uit van eitjes van medium-formaat. Small of large-eieren moeten logischerwijs net wat korter of langer dan dit aantal minuten.
Ik leg mijn eieren altijd in water dat al kookt. Vervolgens doe ik ze er zo lang in:
Ben je helemaal de weg kwijt en lukt het je maar niet om een ei perfect te koken, dan is het PiepEi een heel handige tool. Kook dit dingetje mee met je eieren en je hoort voor de drie stadia steeds een ander melodietje. Bij dit exemplaar speelt bijvoorbeeld “In Holland Staat een Huis” bij zachtgekookt, bij medium “Twee emmertjes water halen” en bij hardgekookt het Wilhelmus. Geniaal, toch?
