Ga voor gemak
Met Kerst gaan mensen vaak koken om indruk te maken. Dure ingrediënten, ingewikkelde recepten, moeilijke wijnen. Niets mis mee, maar dat kan best stressvol zijn. Kies daarom liever voor gerechten die je al vaker, en het liefst veelvuldig, hebt gemaakt. Zo sta je zelfverzekerder in de keuken en schotel je jouw gasten iets voor waarvan je zeker weet dat het lekker is. Uiteindelijk is stress voor niemand fijn. Dus maak het jezelf vooral niet te moeilijk.
Stressvrij kerstdessert
Dit toetje is natuurlijk niet voor niets een stressvrij kerstdessert. Om het mezelf – en jullie – zo makkelijk mogelijk te maken gebruikte ik voor dit recept dus ook kant-en-klare meringue. Dat scheelt tenslotte weer werk. Wil je deze toch liever zelf maken, dan kan dat natuurlijk ook. Bekijk dan hier mijn basisrecept voor meringue.
Tip: Ik serveerde dit dessert op een groot bord, maar wil je er echt een showstopper van maken serveer deze dan op een feestelijke taartplateau, zoals deze.
Dit is één van mijn favo recepten tijdens de drukke kerstdagen, dus heb ik ‘m zelf ook gemaakt. Hoe? Dat zie je hier.


Stressvrij kerstdessert
Ingrediënten
- 200 gram suiker
- 300 gram mascarpone
- 200 ml slagroom
- Kleine meringue kransjes
- Fruit naar keuze
- Paar takjes munt
Bereidingswijze:
- Klop de mascarpone samen met de suiker en slagroom lobbig.
- Maak een krans van de meringue kransjes en verdeel hierover het mascarpone mengsel. Versier de bovenkant met het fruit en serveer.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.